Читај ми!

Малој Лани потребно 100.000 евра за операцију

За трансплантацију коштане сржи у Риму малој Лани Николић потребно је још 100.000 евра. Њени другари из предшколског наступили у хуманитарној представи Пепељуга на сцени Атељеа 212, како би позвали јавност да помогне у прикупљању новца за операцију.

Малој Лани Николић, оболелој од апластичне анемије, неопходно је лечење у Риму, како би трансплантацијом коштане сржи оздравила и придружила се својим вршњацима у првом разреду основне школе.

Управо њени предшколски другари наступили су у хуманитарној представи Пепељуга на сцени Атељеа 212 и тако позвали јавност да помогне у прикупљању новца за операцију.

"Увек сам када су биле овакве манифестације седео на вашем месту и није ми било лако и није ми ни сада лако, али ми много значи и улива ми наду", каже Ланин отац Оливер Николић.

Хуманитарна акција до сада је донела тек трећину од 150.000 евра потребних за сложену интервенцију трансплатације коштане сржи од несродног даваоца.

Родитељи се надају да ће скупи лекови, које тренутно пије, поправити крвну слику.

"Ја волим да кажем да се она добро осећа, њу ништа не боли, као и свако друго нормално дете има жељу да се игра. Хтела би да иде напоље, да се игра, само што мора да се пази, не сме да се повреди, не сме да буде на сунцу, није могла да иде на море и не може да буде са другарима, што њој тешко пада", прича Ланин отац.

До пре само пет месеци, Лана је са својим другарима из Вртића "Лептирић" вежбала улогу виле у представи Пепељуга. У септембру су без ње сели у школске клупе.

Васпитачица Мирјана Ступар каже да су деца била одушевљена што ће бити у улози некога ко може да јој помогне.

"Прво је била гомила питања, како се Лана разболела, како јој се то десило, да ли ће оздравити", објашњава Ступар.

Од операције их, кажу родитељи, деле два до четири месеца и још најмање 100.000 евра, како би Лана наставила детињство са својим другарима.

Хуманитарни СМС број 4022 активан је у свим мрежама.
Цена поруке је 100 динара.

За динарске уплате:
Уплата на рачун: 160-1-73
Са позивом на број: 51-102-0012682.1

За EUR/USD уплате:
Банка прималац:
DBDBRSBG
Ba
nca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b,
11070 Novi Beograd
Republic of Serbia

Рачун примаоца:
IBANRS35160513020158224493

Оливер Николић, Цара Лазара 5, Београд

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару