Читај ми!

Појачана контрола на путевима за празнике

Због предстојећих празника, на путевима у Србији очекују се гужве. Ауто-мото савез Србије подсећа возаче да на време спреме документа ако путују у иностранство, док саобраћајна полиција најављује појачане контроле на магистралним и регионалним путевима.

Путеви у Србији биће оптерећенији него обично, због везаних нерадних дана и распуста школараца. Ударни талас почиње сутра, а завршава се 6. маја, на Ђурђевдан.

За пут у иностранство потребна је међународна возачка дозвола, дозвола за управљање аутомобилом у иностранству уколико није у власништу возача, зелени картон уколико се путује у БиХ или Македонију и, наравно, атест за гасни уређај уколико прелазите границу.

Зорица Билибајкић из Ауто-мото савеза Србије подсећа да је за возаче који путују у Грчку, Румунију и Бугарску неопходно поседовање противпожарног апарата, као додатног елемента опреме.

"Пре него што крену на пут саветујемо да се јаве нашем Оперативном центру на број 1987, као би испланирали своје путовање", додаје Билибајкићева.

У МУП-у кажу да за време празника за њих неће бити одмора, да су све патроле у пуном саставу, контролисаће пре свега брзину, непрописно претицање, а више од 20 аутомобила и мотоцикала без обележја крстариће магистралним и регионалним путевима.

Први пут од како је то закон дозволио, биће измењен и камионски саобраћај, ради спречавања гужве на путевима.

"Тежа возила која се спорије крећу и ометају одвијање саобраћаја биће привремено искључивана до 30 минута, ради боље проточности саобраћаја", каже Владимир Ребић из МУП-а Србије.

Уколико идете у Мађарску, Аустрију, Словенију, или неку другу европску земљу, обавезно се распитајте које вињете за путарину треба да купите, јер су казне од 150 до 400 евра.

Наплатне рампе у Србији за викенд ће радити у пуном саставу, што значи да ће сва наплатна места бити отворена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару