Читај ми!

"Зелени" радио

Већ трећу деценију, Други програм Радио Београда додељује "Зелени лист" институцијама и појединцима који доприносе унапређењу животне средине и "Црни" за загађиваче. Кандидате за та признања и награду "Зелени радио - еколошки подвиг године", предлажу новинари еколошких редакција.

Други програм Радио Београда бећ трећу деценију додељује "Зелени лист" институцијама и појединцима који доприносе унапређењу животне средине и "Црни" за загађиваче. Кандидате за та признања и награду "Зелени радио - еколошки подвиг године", предлажу новинари еколошких редакција.

Емисија "Чекајући ветар", на Другом програму Радио Београда, емитује се од 1983. године. Последњих година добитници признања "Зелени" и "Црни лист" бирају се у сарадњи са Покретом горана Војводине.

Главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Ђорђе Малавразић рекао је да је у оквиру те емисије одмах основана и еколошка акција, тражимо загађивача године и заштитнике природне средине.

"Дакле, сваке године у оквиру те акције 10 институција и појединаца добија признања за рад на унапређењу животне средине", набео је Малавразић.

Прошле године покренута је и акција Зелени радио - еколошки подвиг године, која награђује оне који имају изузетне доприносе на подручију заштите и унапређења животне среднине. Кандидате предлаже и бира новинарски жири еколошких редакција разних медија широм Србије.

"Мислим да просто нисмо овако колективно свесни колико је значајна екологија, односно заштита животне средине, пошто су то две одвојене ствари, док се не соучимо са заиста озбиљним загађенима", рекла је уредник еколошке редакције ТВ Београда Драгана Васиљевић.

Сваке недеље наредних месец и по дана, новинари ће у живом програму емисије "Чекајући ветар" предлагати кандидате и уједно говорити о стању еколологије у Србији и свести о заштити животне средине.

Уредник и водитељ Љиљана Ментус каже да је она домаћин новинарима еколоских рубрика и да поред тога што слуша њихова образложења и њихове кандидатуре увек их пита и шта је оно у чему су они допринели да животна средина изгледа овако како изгледа.

Учесници жирија одлучиваће о наградама заједно последње недеље маја, а свечано уручење награде Зелени радио одржаће се 5. јуна на Светски дан заштите природне средине, у директном преносу на Другом програму Радија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару