Читај ми!

Поступак није због статуса узбуњивача

Покретање дисциплинског поступка против државног службеника Валентине Крстић није повезано са њеним статусом узбуњивача, већ је реч о тежим повредама радних обавеза и дужности, саопштила Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде.

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде и државне управе Србије саопштила је да покретање дисциплинског поступка против државног службеника Валентине Крстић није повезано са њеним статусом узбуњивача, већ је реч о тежим повредама радних обавеза и дужности.

"Дисциплинска комисија детаљно ће проверити све наводе из закључка о покретању дисциплинског поступка, као и пружити шансу државном службенику Валентини Крстић да пружи доказе у своју одбрану", наводи се у саопштењу издатом након суспензије службенице нишког затвора.

Заменик управника Казнено поправног завода у Нишу Гордан Божић донео је јуче решење о удаљењу с посла и покретању дисциплинског поступка против раднице тог завода Валентине Кристић, а као разлог је наведена тежа повреда радне дисциплине.

Њу су данас у заштиту узели ОЕБС, повереник за информације од јавног значаја, директорка Агенције за борбу против корупције и омбудсман.

Управа је саопштила да је Валентини Крстић, шефу Одсека за комерцијалне послове, уручено решење о удаљавању са рада од 28. фебруара до окончања дисциплинског поступка.

Дисциплински поступак против ње покренут је по четири тачке из члана 109. Закона о државним службеницима - неизвршавање или несавесно, неблаговремено или немарно извршавање послова или налога претпостављеног, као и по једној тачки истог закона која прецизира незаконит рад.

У том случају Валентина Крстић се терети да је неовлашћено, без знања и одобрења заменика управника затвора искористила меморандум Казнено поправног завода у Нишу у допису којим се приватно обратила Полицијској управи у Нишу.

Пре предузимања тих законских решења, заменик управника Казнено поправног завода у Нишу је више пута, а по захтеву Агенције за борбу против корупције, доставио доказе да се дисциплински поступак против Валентине Крстић не може никако довести у везу са повредом одредаба Закона о агенцији за борбу против корупције, као ни Правилника о заштити лица која пријаве сумњу на корупцију.

Поводом пријаве о сумњи на корупцију Управа за извршење кривичних санкција спровела је током прошле године чак пет ванредних надзора док је независна ревизија Министарства правде и државне управе завршена у децембру прошле године, потврдила налазе и свих претходних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи