Читај ми!

Успоставља се систем цивилне заштите

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић рекао да ће систем цивилне заштите који се поново успоставља од ове године бити подршка постојећим снагама тог Сектора.

Систем Цивилне заштите који се поново успоставља од ове године у Србији биће подршка постојећим снагама Сектора за ванредне ситуације, рекао начелник тог сектора Предраг Марић.

Марић је приликом обележавања Светског дана цивилне заштите подсетио да је више од 20 година како се урушила цивилна заштита у Републици Србији и назначио да ово сада представља плод двогодишњег посла који се наизглед не види.

Начелник Сектора за ванредне ситуације је објаснио да су уз помоћ Министарства одбране успели да преко војних одсека позиве упуте на више од 11.000 адреса и да је одзив изнад 90 одсто.

"Убеђен сам да ће ове године првих 700 припадника Цивилне заштите показати да смо у стању да поново успоставимо тај систем који ће бити подршка постојећим снагама сектора за ванредне ситуације. Дакле ове године 700 и надам се сваке наредне године много више до цифре до 9.000, а можда и 10.000 припадника Цивилне заштите у будућности", прецизирао је Марић.

Марић је навео да су то млади људи који су завршили војни рок, прошли обуку и имају нову униформу, да ће се ангажовати у 11 категорија и 11 тимова и да је то "оно што је подршка нашим снагама које нису многобројне".

Марић је најавио и да ће 1.400 људи проћи обуку у току ове године од којих ће 700 бити у униформи.

"Оног момента када заврше обуку и добију униформу постају део постојећих снага заштите и спасавања у Републици Србији. У крајњој линији очекујем да ти људи пошаљу у својој средини поруку да је лепо помагати другима", подвукао је Марић.

Међународни дан цивилне заштите обележен је у седишту Ватрограсно-спасилачке бригаде Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи