Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Само менаџер зна истину - Драгослав Гане Пецикоза

Правити интервју са Драгославом Ганетом Пецикозом није лак посао. Био је неприкосновен менаџер свих великих звезда у Југославији - Рибље чорбе, Момчила Бајагића Бајаге, Забрањеног пушења, Црвене јабуке, Мерлина и др. Њиховој слави допринео је огромним познавањем средине у којој живимо.

Три пута су му уручивали признање да је најуспешнији. Нека права на такво звање задржао је и до данас, јер се у недостатку великих имена враћамо оним доказаним и препознатљивим.

Једини је он тај који је знао душу сваког извођача и био спреман да уложи сопствени новац и да ускочи онда када треба спасавати. Знао је када се зауставити и када нешто сакрити.

У Сарајеву је направио први клуб позориште - окупљао је рају да види "чудо невиђено". Био је врло препознатљив и цењен широм Југославије.

Потом се обрео у Београду и полако наметнуо као особа која уме да препозна таленат и који ретко греши. Први је чуо Тошета Проеског и увидео велики таленат.

У свом студију, који се налази на врху Ташмајданске арене, Гане Пецикоза као да увек мери колико који певач може да је напуни, а онда тек размишља даље…

Био је први у многим стварима, како би остао у самом врху умећа свог посла. Увек је радио на дуге стазе, а уме да изабере оне који ће га неприкосновено слушати, јер је он увек тај који ће се испрсити и у временима када не цветају руже.

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару