С Тамаром у акцији: Стота акција - епизода серијала!

"С Тамаром у акцији", национални хуманитарни пројекат и ТВ серијал "поправља куће и животе" већ четири године: кроз укупно 100 акција (и исто толико ТВ емисија које се емитују на РТС 1, петком у 21 сат) - до сада су унапређени животни услови за 99 породица, реновирано око 8.300 квадрата, донирано 20 пластеника, обрађено око 2.500 хектара земље, десеторо људи је добило посао. Охрабрени постигнутим, захвални свима који су у овој мисији помогли и помажу- настављају даље!

На прослави јубилеја (РТС Клуб, 20. новембра) ауторка пројекта Тамара Грујић истакла је да су она и њен тим нарочито поносни на масовну подршку и солидарност наших сународника током спровођења акција у Србији. Захвалила је и свим спонзорима емисије што су препознали мисију пројекта и тако заједнички, континуирано доприносе унапређењу квалитета живота и обезбеђивању сигурније будућности за породице и осетљиве друштвене групе којима тим "С Тамаром у акцији" помаже.

Генерални директор РТС- а, Драган Бујошевић истакао је да је емисија "С Тамаром у акцији" употпунила и обогатила програмску понуду Јавног сервиса и подсетио да ова ТВ емисија редовно бележи изиузетне резултате гледаности:

"Иако ауторки оваквог пројекта гледаност није примарни циљ, захваљујући приступу који примењују и труду који улажу и око сваке телевизијске емисије- исто колико и око хуманитарних акција - од почетка емитовања, просечна гледаност емисије износи 1.350.000 гледалаца по епизоди, са просечним рејтингом 10. Серијал, као и Тамарин пројекат, слави породицу и слогу, заједништво и шири солидарност међу нашим људима ".

Директор Јавног сервиса открио је званицама на прослави стоте емисије "С Тамаром у акцији" и ново сазнање: "Од идуће сезоне, тим емисије биће богатији и бројнији за једног - новог сталног члана. То ће бити мала Ленка, ћерка Тамаре и Вука која ће бити на терену са родитељима током снимања акција и епизода идуће, девете ТВ сезоне серијала, у Војводини. ", поверио је Бујошевић.

Душка Вучинић, шефица корпоративних комуникација РТС, захвалила је Тамари Грујић и њеним сарадницима на професионализму, изузетној колегијалности и доброј сарадњи са тимом РТС- а током четири године, уз уверење да ће се изузетна сарадња наставити и у наредном периоду:

"Идуће године очекујемо нових 26 епизода, 26 нових хуманитарних акција које ће сповести тим серијала кроз девету и десету сезону. Међу акцијама које Тамара спроводи за добробит шире заједнице, биће реализована и акција адаптације куће на Фрушкој гори, коју је Новосађанин Зоран Коцић недавно поклонио НУРДОР-у."

Јубиларна, стота емисија серијала "С Тамаром у акцији", која је на програму у петак 22. новембра (РТС 1, 21.00) посвећена је сложној шесточланој породици Тошић, из села Доња Трепча, чија ће будућност бити много извеснија, сигурнија и радоснија - након помоћи Тамариног тима.

Милан и Александра су после завршене основне школе, са породицама избегли са Косова и настанили се у селима у околини Чачка. Упознали су се у граду врло млади и због сличних судбина, рано везали и венчали.

У браку до сада имају већ четворо деце: Тијану (10), Стефана (7), Маријану (4) и Лазара (1).

Када су добили прво дете, на пијаци у Чачку су упознали баку Раду која је имала кућу у селу Доња Трепча у близини Чачка. На њен предлог, потписали су уговор о доживотном издржавању и живели су заједно веома складно док бака није умрла пре неколико година.

Милан је грађевински радник, ради по разним градилиштима у Србији као армирач. Тренутно је ангажован на градилишту ПЦ Ушће у Београду.

Маријана чува децу, коси траву, води рачуна о животињама (имају мало кокошака и пар свиња). Много се воле и врло лепо слажу, али и искрено пате што Милан није чешће код куће.

Милан вредно и напорно ради да би уштедео довољно новца средио кров, направио септичку јаму, канализацију и реновирао купатило и кухињу (воду имају али немају канализацију). Кућа има леп распоред али веома дотрајалу столарију и намештај.

До сада, Милан је купио две трећине потребног црепа за нови кров. Жеља му је да направи печењару на имању како би од тога могли да живе.

Тамарина екипа ће уз помоћ локалне самоуправе набавити преосталу потребну грађу за кров, изградиће канализацију и реновирати унутрашњост куће.

Тошићи ће моћи одмах после емисије да штеде за пећ за услужно печење и да планирају заједнички живот уз породицу на окупу.

Поред грађевинских радова, екипаемисије обишла је и најзначајније манифестације које се одржавају у том делу Србије. Видећете причу о Сабору фруле у Прислоници, првом Сабору виолине у Прањанима, како је настала чувена Купусијада у Мрчајевцима, али и причу о Овчарско-кабларској клисури из катамарана.

Стота епизода емисије "С Тамаром у акцији" на програму је у петак 22. новембра са почетком у 21ч на Првом програм Јавног сервиса Србије.


С Тамаром у акцији у новој, 9. сезони: Војводина

У оквиру специјалних пројеката овог серијала, Тамарин тим је до сада реновирао и Хемато - онколошко одељење Педијатријске клинике у Крагујевцу, урађена су два стамбена простора за боравак шесторо оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу (у оквиру програма "Живети уз туђу негу и помоћ") и комплетно су реновиране чак три сеоске основне школе, на територији општина Кнић, Врање и Пирот.

Од почетка емитовања, емисија "С Тамаром у акцији" на РТС1, готово континуирано током четири године остварује врло високе резултате гледаности: просечна гледаност износи 1.350.000 гледалаца по епизоди, са просечним рејтингом 10.

ТВ формат "С Тамаром у акцији" је једна је од најгледанијих и најуспешнијих телевизијских емисија јер осим хуманитарних акција, које се успешно спроводе, на прави начин промовише истинске људске и животне вредности, указује на значај породице, слави живот, афирмише заједништво и солидарност, брижљиво акцентујући све аспекте којима се чува и гради наш национални идентитет.

Наредне акције, у деветој ТВ сезони, екипа серијала снимаће на територији Војводине.

У току 2020. године емисија "С Тамаром у акцији" помоћи ће 26 породица које живе на северу наше земље.

Пријаве се могу слати на адресу Радио - Телевизије Србије или на имејл адресу продукције info@triangl.rs , као и на званичне налоге емисије на друштвеним мрежама.

Основна правила пријављивања су да породица мора имати решене имовинско - правне односе за имовину коју пријављује и да кућа прође грађевинску контролу да може да се реновира у одређеном временском року. Такође, психолошке профиле породица процењује екипа емисије, у сарадњи са социјалним службама локалних самоуправа.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару