60 најлепших народних песама

Репертоар је француски израз (списак улога/ филмова/ представа, план приказивања, програм), одавно укорењен у српском језику. Постоје ли песме које су незаобилазне у сваком народњачком репертоару? Од чега зависи репертоар, ко све може да га саставља? Како сачинити препознатљив? Колико укупно песама чини просечан свадбарски репертоар?

У овом издању емисије, Бојана и Милан ће о репертоарима разговарати са потврђеном звездом народне музике Снежаном Ђуришић и Зораном Дашићем Дашом, фронтменом групе "Легенде".

Бојана Марковић, водитељка емисије: "Угостићемо и чувеног господина Мишка (Обрадовића) из легендарног оркестра "Тамбурице 5"- причаћемо о репертоарима Скадарлије. За младеначким столом, репертоаре са гастарбајтерских свадби из ресавских села пренеће нам Драган Тодоровић - Тигар, у пратњи хармоникаша Драгана Тодоровића! А од младих певача, који припадају "школи Радио Београда"- сазнаћемо какви су репертоари уобичајени у Коларцу а какви на модерним свадбама..."

Милан Поповић: "И у овој емисији наш верни гледалац Цојле (лик тумачи глумац Срђан Ивановић) прати тему: он спрема репертоар за свој 50. рођендан али не само то - наставља се и "лечење" његове младе сестричине. Као што знате из претходне емисије, Беба је увелико повргнута Цојлетовом "третману детоксикације од сплаварске музике". Њен ујка има лек за то! Видимо се у недељу, од пет поподне на Првом програму РТС-а!"

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Највернији гледалац емисије - Цојле Манојловић: лик тумачи глумац Срђан Ивановић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Сценарио: по идеји Милана Поповића

Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић.

Кроз серијал емисија "60 најлепших народних песама" чућемо и видети извођења више од 500 најразличитијих песама. Очекујемо да нам шаљете ваше предлоге омиљених песама, који ће се, уз предлоге Стручног савета емисије, наћи у овом серијалу и за које ћете моћи да гласате после Нове године."

Предлоге од 10 песама пошаљите писмима и купонима на адресу Таковска 10, са назнаком за емисију "60 најлепших народних песама" или електронском поштом, на имејл адресу: 60narodnih@rts.rs.

Пратите све актуелности у вези са ТВ емисијом (РТС 1, недељом у 17.00), истоименом емисијом на радију (РБ 1, суботом у 14.00) и предлозима песама и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram #60narodnih као и на званичном YouTube каналу емисије "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару