60 најлепших народних песама

"Ове недеље емисију ћемо посветити предмету око кога још од 16. века круже "дилеме" да ли је анђеоски или ђаволски?! Чувене породице Штајнер, Амати, Гуарнери и Страдивари за њега су живеле а српска народна музика од њега је настала...", открива Милан Поповић.

Кажу да добар, прави народњак, крије хиљаду успомена и безброј неиспричаних прича... У сусрет јубилеју, 60 година Телевизије Београд - позивамо вас да уз ТВ емисију (РТС 1, недељом у 17.00) и радијску емисију (Радио Београд 1, суботом у 14.00) предлажете песме које заузимају посебно место у вашем срцу! Заједно ћемо одабрати најбоље од најбољих - 60 најлепших песама народне музике.

Бојана Марковић, водитељка ТВ емисије "60 најлепших народних песама": "Познати певачи народне, али и певачи забавне музике, оперски певачи, глумци и друге талентоване јавне личности, уживо изводе одабране незаборавне песме, уз пратњу Народног оркестра РТС-а и Народног ансамбла РТС-а али и гостујућих оркестара попут Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине, трубачких оркестара и других мањих састава, уз плесне групе и парове, изворне певачке групе, културно-уметничка друштва... До јуна 2018. године, кроз серијал емисија "60 најлепших народних песама" чућемо и видети извођења више од 500 најразличитијих песама. Очекујемо да нам шаљете ваше предлоге омиљених песама, који ће се, уз предлоге Стручног савета емисије, наћи у овом серијалу и за које ћете моћи да гласате после Нове године."

И то није све: у духу најбоље традиције играних ток-шоу програма ТВ Београд и РТС-а, ауторски тим ТВ емисије "60 најлепших народних песама" труди се да овај програм буде не само музички богат и разноврстан већ и шаљив, забаван и пријемчив свим генерацијама.

Уз најчувеније извођаче и ауторе најлепше народне музике, водитеље Бојану Марковић и Милана Поповића, сваке недеље од пет поподне загарантовано је и дружење са Цојлетом Манојловићем, највернијим гледаоцем емисије и врсним познаваоцем народне музике (лик тумачи глумац Срђан Ивановић). Нетремице пратећи (и коментаришући) тему и ток сваке емисије, Цојле редовно дебатује и са занимљивим гостима у његовом дому недељом од пет поподне...

Гости седме ТВ емисије су: виртуоз на виолини, солиста Народног оркестра РТС-а Мома Станојевић и брачни пар Поповић - Јован и Биљана, који нису само реномирани певачи и извођачи него и праве виолине, већ четрдесет година! Уживаћемо и у мајсторству "српске Ванесе Меј"- виолинисткиње Јелене Урошевић и у чувеним мелодијама састава "Ромален", са којима ће свирати легендарни виртуоз Перица Васић.

Док будемо слушали уживо извођења нових петнаест предлога најлепших песама, којима се наставља употпуњавање велике листе за избор, свезналица Цојле ће аудиторијуму поверити шта га је много мучило ове недеље а покушаће да своју млађану сестричину Бебу "излечи" (својим специјалним методама) од, по његовом мишљењу - негативних последица "сплаварења"...

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Сценарио: по идеји Милана Поповића
Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

Предлоге од 10 песама пошаљите писмима и купонима на адресу Таковска 10, са назнаком за емисију "60 најлепших народних песама" или електронском поштом на имејл адресу: 60narodnih@rts.rs. Пратите све актуелности у вези са емисијом и предлозима песама и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram #60narodnih као и на званичном YouTube каналу емисије "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару