60 најлепших народних песама

Уживање уз најлепше народњаке икада - недељом поподне од 8. октобра на РТС-у

Кажу да добар, прави народњак, крије хиљаду успомена и безброј неиспричаних прича. У сусрет предстојећем јубилеју, 60 година Телевизије Београд - позивамо вас да предлажете: Које песме заузимају посебно место у вашем срцу? Током серијала, одабраћемо заједно са вама, најбоље од најбољих - 60 најлепших песама народне музике.

И то није све: у духу најбоље традиције легендарних играних ток-шоу програма ТВ Београд и РТС-а, ауторски тим емисије потрудио се се да овај формат буде не само музички богат и разноврстан већ и духовит, забаван и пријемчив свим генерацијама.

Уз бројне реномиране извођаче и ауторе најлепше народне музике, водитеље Бојану Марковић и Милана Поповића, дружићемо се и са Цојлетом Манојловићем, највернијим гледаоцем емисије и врсним познаваоцем народне музике (лик тумачи глумац Срђан Ивановић). Он одржава специјалан контакт са водитељем емисије (који кроз кабл долази у његову кућу) и умногоме "утиче" на саржај сваке емисије...

Милан Поповић, водитељ и коуредник емисије: "Тема прве емисије биће - Да ли је уопште могуће одабрати најлепше песме? О томе ћемо Бојана и ја разговарати са Горданом Лазаревић и професором др Димитријем Големовићем. Чућемо првих 15 песама које ће се наћи у избору за 60 најлепших. Упознаћемо и лик Цојлета Манојловића и његову комшиницу, чији лик у првој епизоди игра млада певачица Јелена Гербец..."

Бојана Марковић, водитељка емисије: "Познати певачи народне, али и певачи забавне музике, оперски певачи, глумци и друге талентоване јавне личности, уживо ће изводити одабране незаборавне песме, уз пратњу Народног оркестра РТС-а и Народног ансамбла РТС-а али и гостујућих оркестара попут Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине, трубачких оркестара и других мањих састава, уз плесне групе и парове, изворне певачке групе, културно-уметничка друштва... До јуна 2018-те године, кроз серијал емисија "60 најлепших народних песама" чућемо и видети извођења више од 500 најразличитијих песама. Очекујемо да нам шаљете ваше предлоге омиљених песама, који ће се, уз предлоге Стручног савета емисије, наћи у овом серијалу и за које ћете моћи да гласате после Нове године."

Све снимљене песме ће бити сачуване у Програмском архиву РТС-а и Тонском архиву Радио Београда. На дан прославе јубилеја Телевизије Београд/РТС, на великом концерту у августу 2018-те године, биће изведено одабраних 60 најлепших песама народне музике.

Предлоге од 10 песама пошаљите писмима и купонима на адресу Таковска 10, са назнаком за емисију "60 најлепших народних песама" и електронском поштом на адресу 60narodnih@rts.rs.

Пратите све актуелности у вези са емисијом и предлозима песама и на друштвеним мрежама Facebook, Twitter и Instagram #60narodnih и на званичном YouTube каналу емисије "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Водитељи емисије: Бојана Марковић и Милан Поповић
Уредници емисије: Душан Шуклетовић и Милан Поповић
Сценарио: по идеји Милана Поповића
Редитељи емисије: Петар Станојловић, Дарко Камарит, Милица Солдатовић Микић и Миодраг Коларић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару