Култура исхране: Алхемичари за шпоретом – Екстремна кухиња

Познати кувари Пјер Гањер и Феран Адрија тврде да напредак у научним истраживањима може да допринесе побољшању у гастрономији. Они су барјактари тог покрета, међутим, данас је следећа генерација на чијем је челу британац Хестон Блументал отеловљење кувара будућности.

Самоук је у области кулинарства, није прешао класичан пут већ је све што зна, научио из књига. Међутим његова креативност је врло брзо донела плодове. Године 1999. добио је своју прву звездицу у Мишленовом водичу.Затим и другу и 2001. и трећу 2004. године.До тада невиђено.

Муњевит успон у земљи која има само три ресторана тог нивоа.Хестон Блументал нема намеру да се на том добром путу заустави.Ради на дуже стазе и управо је поред свог ресторана отворио истраживачку лабораторију. Његов кредо је да треба користити све научне дисциплине , али и енглеску културну баштину да би створио гастрономију будућности.

реприза, 12. март у 04:05 и 12:05

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару