Чоколадни Београд

Александар Гаталица у сасвим новом светлу: као испитивач историје београдских посластичарница и посластица прављених током последњих 150 година у Београду. Нова епизода емисије носи назив Чоколадни Београд и представља повест чоколаде и њену примену у посластичарству до данашњих дана. У емисији ће бити речи о две торте – о чоколадној торти Зефир и грилијаш торти.

На овај начин спојиће се стогодишње искуство и нови приступ посластицама 21. века. Као пример послужиће посластичарница Петковић основана 1903. године, која кроз четири генерације негује бечко-пештански стил колача са кремовима и чоколадом.
Посластичарница Мандарина основана је недавно у Београду. Власник је интернационални посластичарски мајстор, некадашњи шеф посластичарница у бројним лондонским хотелима, Крсто Радовић.
Романтични угођај зачињен с нешто историје и много чоколаде - све то гледаоци ће видети у емисији Чоколадни Београд. Недостају само мириси и укуси, и нада да ће нека следећа генерација развоја телевизије моћи да понуди и то.

реприза, 18. април у 03:05 и 11.05

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару