Боша "одрао" Кинезе

Немачка се победом опростила од даљег такмичења. Нови Зеланд победом против Француза, избегао судар са Турском. Домаћин "одрао" Кинезе.

Немачка се победом против Јордана 91:73 (28:17, 12:16, 27:17, 24:23) опростила од даљег такмичења на Светском првенству у Турској, односно од турнира на коме је наступила без вође тима и најбољег играла у историји те државе, Дирка Новицког.

Суштински, Немци су се од наставка борби опростили већ у прошлом колу, када су сензационално поражени од Анголе, али екипа Дирка Баумана није жечела да из Турске оде са само једном победом, макар она била против најбоље екипе ит Групе А, Србије.

Јордан је, уз Канаду и Тунис, наступе у Турској завршио без победе.

Нови Зеланд је успео у намери да у наредној рунди избегне домаћина Турску. Цену амбиција Новозеланђана платила је Француска, која после сензационалне победе против Шпаније није показала боз зна шта, па је и овај сусрет изгубила без претеране драме.

"Тол Блекси" су утакмицу добили 82:70 (17:20, 22:5, 19:18, 24:27), таман колико им је и било потребно за освајање трећег места у групи.

Прва четвртина припала је Французима, иако су Новозеленђани одлилно отворили сусрет, али су "триколори" у другом периоду постигли скандалозних пет поена и одузели утакмици добар део такмичарске чари.

У другом полувремену, Французи су играли мало боље, али ни једног тренутка нису успели да угрозе вођство "Тол Блекса".

И на крају, домаћин Турска је забаљала навијаче "растурајући" слабу Кину, која је без Јао Минга и резултатског императива представљала топовску храну за екипу Богдана Тањевића. Турска - Кина 87:40 (15:6, 24:7, 27:12, 21:15).

Упркос овом поразу и чињеници да је забечежила само једну победу, Кина се пласирала у даљи ток такмичења.

Против Турака, водили су само једном и то 2:0. а до полувреме постигли су још свега девет.

Утакмица није била претерано занимљива, али ће остати записано да је Тањевићева екипа направила свега 11 фаулова, као и да су Кинези извели, додуше неуспешно, само једно слободно бацање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару