Амери у финалу

Репрезентација Сједињених Америчјих Држава пласирала се у финале Мундобаскета у Турској, пошто је савладала Литванију (89:74). Доминирао је Кевин Дурант са 38 поена. Американци ће се за злато борити против бољег у дуелу између Србије и Турске.

Американци су у финалу Светског првенства у Турској. У првом полуфиналном сусрету САД су савладале Литванију (89:74) и без пораза обезбедиле борбу за златну медаљу.

Најбољи у америчким редовима био је прва звезда Кевин Дурант, који је просто прегазио Литванију са 38 поена и 9 скокова. Велики учинак имао је и Андре Игуадала, али у одбрани, пошто је потпуно зауставио Линаса Клеизу, првог стрелца Литваније. Клеиза је постигао само 4 поена уз 5 скокова и катастрофалан шут из игре (1/11). За Литванију најбоље је одиграо центар Робертас Јавтокас са 15 поена и 9 скокова.

Литванија је велике наде полагала у шут за три поена, чак су имали сасвим солидан проценат шута (11/28), али то није било довољно да се победи феноменални амерички тим. Крајем треће четвртине, Литванци су спустили предност Амера на 10 поена, али је онда Дурант преузео ствари у своје руке и омогућио свом тиму да уђе у мирну завршницу.

Американци су се тако нашли у финалу Мундобаскета, а противник ће им бити бољи из дуела између домаћина Турске и Србије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво