Тријумфи Порторика и Француске

У трећем колу групе Ц Порторико је победио Кину резултатом 84:76 и убележио прву победу на турниру. У групи Д, Французи су остали непоражени, савладавши у неизвесном мечу Канаду резултатом 68:63.

Порториканци трујумфом 84:76 (20:21, 24:16, 19:20, 21:19), против Кине стигли до прве победе на Мундобаскету. Најбољи играч у победничком тиму био је Анхело Вазало са 22 поена, док је крило Денвер нагетса Реналдо Балкман уз десет поена имао 13 скокова.

Запажен учинак забележили су и Нејтан Певи и Хозе Бареа који су постигли по 13 поена.

Код Кинеза најбољи играчи били су центри екипе Ји Јианлиан са 24 поена и Ванг Жи Жи са 17 кошева.

Порториканци су утакмицу добили сјајном транзицијом и брзим контрама, којима су парирали тешким кинеским центрима.

Овом победом Порторико се опоравио од пораза у прва два кола од екипа Грчке и Русије.

Овој екипи су у групи Ц остале још две уткамице против тимова Турске и Обале Слоноваче. Репрезентацију Кине после другог пораза чекају дуели са екипама Русије и Турске.

У трећем мечу групе Д Французи су дошли до трећег тријумфа на турниру. Резултатом 68:63(15:15, 13:13, 18:20, 22:15) савладана је екипа Канаде.

Најбољи француски играч на мечу био је Батум са 24 поена, док ниједан други играч ове екипе није постигао више од осам кошева. У пораженом тиму истакли су се Кендал са 15 и Гонзага са 13 поена.

У тврдој утакмици Французи су у самом финишу са слободних бацања успели да преломе меч. Кошеви са линије слободних бацања који су постигли Николас Батум и Микаел Галебале пресудили су овај неизвесан меч у којем су се екипе чак 11 пута смењивали у вођству.

У наредне две утакмице Канађани се састају са Новим Зеландом и Шпанијом, док су Французима остали мечеви против Литваније и Новог Зеланда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару