Прегажени и Јорданци

Да је пораз од Немаца иза њих, Ивковићеви изабраници су показали у трећем мечу Светског првенства у кошарци, где је Србија убедљиво савладала екипу Јордана са 112:69. Најбољи код "орлова" били су Савановић и Кешељ са 21 постигнутим кошем и Коста Перовић са поеном мање.

Како су силовито играли на првој, изабраници Душана Ивковића су наставили и на трећој утакмици Светског првенства у Турској. "Орлови" су резултатом 112:69, по четвртинама (33:20, 24:17, 26:11, 29:21), "демолирали" репрезентацију Јордана, и доказали да је пораз против Немачке у другом колу био само лош дан. 

Од првог минута било је јасно да је пораз од Немачке далека прошлост и да су "орлови" спремни да забележе другу победу.

Утакмицу је Србија отворила тројком Савановића и са неколико сјајних асистенција Теодосића Кости Перовићу коме није било тешко да поентира испод коша. Екипа Јордана се трудила да држи прикључак шутевима са дистанце, а на самом почетку утакмице шут их је служио добро.

Ипак на сцену ступа Бјелица који мини серијом од пет поена полако подиже вођство српске репрезентације. До краја четвртине "орлови" су постигли чак 33 поена, а најефикаснији био је Бјелица са десет кошева.

Једина замерка Ивковићевим изабраницима у том делу игре је нешто слабији скок у одбрани, који су Јорданци користили да колико толико држе прикључак. Прву четвртину Србија је добила резултатом 33:20.

Ако је после тог дела игре и постојала шанса да се Јордан врати у меч, у другој четвртини она је пала у воду. Теодосић је четвртину отворио сјајним продором и полагањем, а посао је наставио Мачван који је сјајним асистенцијама разигравао саиграче.

Одличну игру Мачвана под кошем и асистенције сјајно је користио Кешељ, који је серијом тројки доноси велику предност српској репрезентацији, која је на средини друге четвртине износила 20 разлике. После тога следи кратак период деконцентрације у одбрани "орлова", која је до тог тренутка одлично играла, и азијска екипа успева да смањи предност на 15 поена.

Ипак, после минута одмора који је тражио селектор Ивковић, "орлови" поново подижу игру и наставком сјајне серије Кешеља, до полувремена враћају предност на плус 20.

Како су играли у другој српски копаркаши су наставили и у трећој четвртини. Осим сјајне игре у нападу, у овом делу игре сјајна одбрана је допустила Јорданцима да постигну само 11 поена.

Поново су "орлови" играли разноврсно у нападу, а кош су решетали подједнако добро и из рекета и са дистанце. На крају тог дела игре Ивковићеви изабраници већ су имали убедљиву предност од 35 разлике.

У последњем делу игре, имајући у виду да је питање победника одавно решено, Србија је ушла мало опуштеније. И даље је су "орлови" играли сјајну одбрану, док је у нападу било нешто теже.

Ипак како је четвртина одмицала напад је био све сигурнији и атрактивнији док је одбрана играла опуштеније и допустила Јорданцима да постигну 21 поен.

Како се утакмица ближила крају "орлови" су у нападу играли све атрактивније, а Кешељ је имао својих пет минута када је са два атрактивна закуцавања дигао малобројну публику на ноге.

На крају пораз од 43 разлике апсолутно је одражавао однос снага на терену. У српској селекцији истакли су се Савановић и Кешељ са по 21 кошем и Коста Перовић са поеном мање. Савановић је поред сјајне игре у нападу покупио и седам лопти и био најбољи скакач у екипи.

Осим њих стрелци у репрезентацији Србије били су: Теодосић 7, Тепић 7, Рашић 6, Паунић 5, Бјелица 12, Марковић 1, Величковић 8, Мачван 4.

У екипи Јордана истакли су се Осама Даглес са 19 и Заид Абас са 15 поена.

Сутра репрезентације Србије паузира, а следећи меч игра у среду у против Аустралије.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару