Пораз "орлова" после драме

Кошаркаши Србије изгубили су од Немачке после велике борбе и два продужетка (82:81). "Плави" нису успели да зауставе "немачке хаубице", иако су имали неколико прилика да преокрену меч у своју корист. Следећи меч Србија игра у понедељак против Јордана, а у екипу се враћа Милош Теодосић.

После сјајне игре и убедљиве победе против Анголе, Србија је доживела и први пораз на шампионату. Немци су били бољи и после велике борбе и два продужетка славили са 82:81. Иако су "панцери" били у вођству током већег дела меча, "плави" су имали прилику да избегну пораз у неколико наврата, али је нису искористили.

Од самог старта меча видело се да ће сусрет бити неизвестан. Немци су, за разлику од Анголе, базирали игру на центрима, па се у великој мери осетио изостанак суспендованог капитена Ненада Крстића.

Први део игре обележио је врло слаб шут "орлова" за три поена, док су у том сегменту Немци били на висини задатка. Ипак, доминација у скоку "плавих" држала је резултат у егалу, па се на одмор отишло са минималном предношћу Немаца.

Друго полувреме настављено је у истом ритму. Наши репрезентативци сувише су форсирали соло акције, па је само захваљујући индивидуалним квалитетима, пре свега, Косте Перовића и донекле Новице Величковића, Србија остајала у игри.

Са друге стране Немци нису успевали да крунишу одличну игру неком већом предношћу, па се може рећи да су "плави" имали и доста среће.

Драма, изгледа, није могла бити избегнута. За неизвестан финиш побринуо се Александар Рашић, који је са две тројке, у последњем минуту, изједначио резултат и донео продужетак "орловима". Додатној игри допринели су и остали играчи пожртвованом одбраном над најбољим играчима "панцера", Јаглом и Грином.

Први продужетак Немци су започели знатно ангажованије, али су брзо наши момци ухватили прикључак и, поен по поен, дошли до новог изједначења. А онда, проблеми. Шут за три поена је тотално стао. Неколико лоти просто је изашло из коша, али оно што се не може оправдати су грешке у нападу наших момака.

У неколико ситуација, Тепић је деловао прилично несигурно, иако је дао велики допринос у нападу. Марковић је показао, баз обзира на све квалитете, да много недостаје Милош Теодосић, који ће већ у наредном мечу предводити саиграче као капитен.

Најефикаснији у тиму Србије био је Коста Перовић са 20 поена. Следили су га Александар Рашић са 15 и Миленко Тепић са 14. Јан-Хендрик Јагла постигао је 22 поена за Немачку, а Демонд Грин 15.

"Ми смо млада екипа која може и мора много да научи из ове утакмице. Крстић нам је недостајао у рекету, а Теодосићева сигурност у завршном пасу би нам пуно значила", изјавио је селектор Ивковић после пораза.

Немачки селектор Дирк Бауман сложио се са Ивковићевом констатацијом да је Србија имала пуно пехова и да није успела да надомести изостанак двојице најискуснијих асова.

"У игри обе екипе видела се огромна жеља за победом. Мислим да смо и Срби и ми заслужили два бода", рекао је одушевљени Бауман.

Шта је ту је, следећи меч "орлови" играју у понедељак против репрезентације Јордана, која је у прва два кола забележила два пораза.

Број коментара 116

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару