Спремни за Турску

Душан Дуда Ивковић у Турску креће са 13 играча. Отпао Драган Милосављевић. Селектор ће се захвалити још једном играчу после одлуке ФИБА о казнама. Утакмица са Анголом најбитнија, сматра Ивковић. На терену ћемо да покажемо праву слику нашег тима, поручио капитен Крстић. Верујем у овај тим, показаћемо снагу и препознатљиви инат, каже Капичић.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић неће водити Драгана Милосављевића на Светско првенство у Турску, у коју ће кренути 13 играча.

Селектор је новинарима у Београду рекао данас да ће списак скратити за још једно име пошто Светска кошаркашка федерација (ФИБА) одлучи о казнама за играче који су учествовали у тучи у пријатељској утакмици Грчке и Србије у Атини.

"После дубоке анализе одлучили смо да кренемо у Турску са 13 играча. Са списка је отпао дебитант Драган Милосављевић. Он је остварио изузетан напредак на припремама и у будућности ћу озбиљно рачунати на њега. Стећи ће велико искуство играјући за Партизан у Евролиги", рекао је Ивковић.

Одлуку о казнама ФИБА је одложила за сутра, тако да ће Ивковић повести 13 играча, уместо 12, колико може да их пријави за турнир.

"Све је у ишчекивању одлуке ФИБА. На основу писања медија стекао сам утисак да је ФИБА омекшала став, али морамо да сачекамо. Испунио сам обавезу и послао писмо, у коме сам тражио оштре казне као васпитну меру, али да се не осакати првенство. Предложио сам да то буду условне казне, једногодишње суспензије за утакмице у организацији ФИБА. У конфузији смо јер не знамо са којим тимом ћемо да играмо", додао је он.

Селектор Србије рекао је да је задовољан припремама и да екипа не би требало да се оптерећује резултатом.

"Играча су обавили припреме на високом нивоу, сто одсто смо реализовали програм. Овај тим не би требало да се оптерећује такмичарским резултатом, већ да урадимо оно што смо обећали - да са најмлађим тимом на Светском првенству играмо модерну кошарку", рекао је Ивковић.

Србија ће прву утакмицу на Мунобаскету играти против Анголе, у суботу, а Ивковић сматра да ће тај меч бити одлучујући за пласман у другу фазу.

"Прва утакмица је одлучујућа за пласман у наредну рунду. Имамо мало података о Анголи, али спремаћемо се од утакмице до утакмице. Почели смо раније са припремама, можемо да исправимо неке ствари и има још простора за напредак", рекао је Ивковић. 

Капитен репрезентације Ненад Крстић, који се суочава са казном због инцидента у Атини, рекао је да екипа спремно чека почетак такмичења у Турској.

"У завршној смо фази припрема. Спремни смо и здрави, сви жељно очекујемо почетак. Не треба превише да се враћамо на дешавања са Акрополис Купа, већ да се концентришемо на прву утакмицу на турниру. На терену ћемо да покажемо праву слику нашег тима, једва чекамо да почне", рекао је Крстић, након чега су га гласним аплаузом поздравили саиграчи.

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Капичић рекао је да се нада да казне за играче неће бити ригорозне и да верује у тим Душана Ивковића.

"Верујем у овај тим, надам се да ћемо из свих недаћа изаћи јачи. Увек смо имали снаге да покажемо снагу и препознатљиви инат, у позитивном смислу. Овај тим је показао како се осваја медаља. Очекујем да казне неће бити ригорозне", рекао је Капичић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару