Мирном игром против Турске

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да његова екипа мора мирно да уђе у утакмицу против Турске, у полуфиналу Светског првенства и оценио да би прво полувреме тог меча могло да буде одлучујуће.

Репрезентација Србије у суботу од 20.30 у Истанбулу игра полуфиналну утакмицу Светског првенства против домаћина Турске.

"У утакмицу морамо да уђемо смирено, да не улазимо у грешке и да не будемо брзоплети. Мислим да ће утакмица, вероватно, да се решава у првом полувремену. Ако издржимо велики притисак у првом делу меча, сигуран сам да су шансе у другом полувремену изједначене", рекао је Ивковић новинарима у Истанбулу.

Србија је до полуфинала стигла победом над светским шампионом Шпанијом 92:89, док је Турска победила Словенију са 95:68.

"Имали смо квалитетан тренинг на којем је требало да се уради опоравак од онако тешке утакмице против Шпаније и мање-више непроспаване ноћи из много разлога. Ту не мислим на славље, коjег је било", додао је он.

Ивковић је похвалио рад селектора Турске Богдана Тањевића.

"Када је у питању утакмица са Турском, иако увек прво говорим о играчима, сада ћу о тренеру. У питању је велики 'фајтер', мој велики пријатељ Тањевић, који је успео да снагом воље превазиђе све кризне ситуације и да у шестој години свог рада доведе тим до врхунца форме. Тако гледам последње две утакмице које су одиграли против Француза и Словенаца. То је врхунац форме", оценио је Ивковић.

Селектор Србије истакао је да Турска на турниру има велику помоћ публике.

"Направили су изврстан спој публике и играча, па су кошаркаши уз велику подршку самлели противнике. Њихове утакмице трају највише једно полувреме. Тако је било и са Словенцима који су изузетно искусан тим. Турци су успели да у првом полувремену имају реализацију 73 одсто за три поена и 71 за два", рекао је он.

"То ће бити велико искуство за нас, мислим да ћемо бити спремни. Сви су тренирали, наставићемо до краја да играмо нашим стилом", додао је селектор европског вицешампиона. 

Ивковић се осврнуо на одлуку организатора о терминима тренинга и рекао да његов тим мора да се снађе у свим условима. 

"Термин је већ најављен. Ништа не зависи од нас. Логичније би било да смо тренирали у време утакмице. Погледајте, добили смо термин у 15.30. Турци сигурно нису тренирали у ово време. Видите да нас нико ништа не пита. Морамо да се снађемо у овим условима", рекао је Ивковић.

"Испало је да ми тренирамо први, а они у термину утакмице. Морају и један и други тим да 'закаче' тај термин", додао је селектор Србије. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво