Не дирајте Дуду

То је велика глупост и идиотизам. Дуда је ту и увек ће бити уз нас, овим речима је Теодосић прокоментарисао спекулације о евентуалној смени Душана Ивковића са кормила српске репрезентације. И поред неосвојене медаље, играчи, јавност и навијачи пружају подршку Ивковићу да и даље води национални тим.

Иако су остали без медаље , својим играма и борбеношћу на Светском првенству у Турској српски кошаркаши одушевили су целу нацију.

Екипу је кроз турнир маестрално водио тренерски маг Душан Ивковић. На жалост ни Дуда није могао да утиче на судије које су у полуфиналу отеле победу Србији, нити је могао да подигне емоционално испражњене кошаркаше после тог пораза.

Није то била грешка Ивковића, јер не постоји тренер на свету који би успео да физички и психички освежи екипу за мање од 24 сата, после једне тешке утакмице какву су "орлови" играли против Турске.

Медаља није освојена, али напредак у игри младог српског тима у односу на прошлу годину је евидентан. Српски кошаркаши, јавност и навијачи сагласни су да највеће заслуге за препород посрнуле српске кошарке припада тренеру Душану Ивковићу.

Управо због тога они поручују да никоме не падне на памет да врши промене на клупи "орлова". Један од најбољих играча Србије, Милош Теодосић нагласио је да је веома битно да Ивковић и у наредном периоду остане на клупи репрезентације, и одбацио могућност било какве смене тренера.

"Ја сад први пут чујем да се поставља питање смене Ивковића. По мени је то једна велика глупост и идиотизам, тако да немам шта да коментаришем на ту тему. Ми осећамо да смо као једна породица, да дишемо један за другог. Дуда је ту и увек ће бити уз нас", рекао је Тео за интернет портал Мондо.

Са Теодосићем је сагласан Марко Кешељ који такође сматра да не би требало да се постави питање смене селектора. Он није имао нимало лепе речи за људе из Кошаркашког савеза Србије и њиховом односу према националном тиму.

"Када се Србија после напорног рада и припрема пласира у полуфинале, тј. дође надомак финала, онда је све лепо, онда су сви ту, онда су сви другари, онда сви хоће да поделе успех са тобом. А када се ради на планини, на 2.500 метара, када се екипа зноји и 'гине', онда нема никог око тебе. Сигурно да селектор има неко право", нагласио је Кешељ.

Подршка Ивковићу стигла је и од Председника Олимпијског комитета Србије, и легенде српске кошарке Владе Дивца, који је налгасио да је презадовољан постигнутим резултатом на Мундобаскету.

"Пре­за­до­во­љан сам резултатом и на­чи­ном на ко­ји су момци игра­ли. Ко­шар­ка ће, на­дам се, има­ти помоћ у Ср­би­ји да кре­не по­бед­нич­ким пу­тем. У том погледу оста­нак селектора Ив­ко­ви­ћа је мно­го зна­ча­јан. Тре­ба све да се ура­ди ка­ко би на ме­сту се­лек­то­ра остао чо­век ко­ји је ства­ри по­ста­вио на пра­во ме­сто. Ви­дим да се до­ста не­га­тив­них ства­ри де­сило у прет­ход­ном пе­ри­о­ду, ко­ји­ма га на не­ки на­чин те­ра­ју да оде. Би­ла би ка­та­стро­фа до­зво­ли­ти да се то и до­го­ди", рекао је Дивац за Спортски журнал.

Нема сумње да Дуда Ивковић има подршку свих, играча, јавности и медија, па тешко да би се нашао неко ко би се дрзнуо да предложи његову смену.

Са друге стране, услови за припреме, потенцијалне награде за успех и однос савеза према репрезентацији никако није на задовољавајућем нивоу, на шта је српски селектор одавно скренуо пажњу.

Уколико се неке ствари не промене, нико неће морати да смени селектора, Ивковић би у том случају сам отишао. Кошаркаши су дали максимум, сад је ред на неке друге да пруже исто.

Број коментара 182

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво