Арена поздравља кошаркаше

Дудини пулени су пред највећим изазовом. После мукотрпних припрема, следи завршни тест. Противник је Кина, али она непредставља највећи изазов, треба задовољити гледаоце у попуњеној Арени. Ово је последња, јавна, препремна утакмица пред одлазал у Турску. Ове две селекције одиграће сутра још један меч, који ће бити затворен за јавност. Сусрет почиње у 20.10 часова уз директан пренос на нашем Другом програму.

Селектор Србије Душан Ивковић најавио је коначан списак путника за Турску, међутим, то може да се пролонгира до среде када се очекује одлука ФИБА-е о казнама због немилих догађаја у Атини. Све то вечерас остаје по страни. Пуна Арена улива додатни адреналин. Репрезентативци Србије жељни су доказивања пред домаћом публиком.

Наша репрезентација је на припремама провела 16 дана, током које је играла 10 утакмица и победила на осам. По речима селектора утисак о учињеном је покварен тучом играча са репрезентативцима Грчке на Акропољ купу у Атини.

Србија је управо на том турниру и доживела једина два пораза: први од Канаде, а други од Грчке, иако тај други меч није ни завршен због туче.

"Користиће нам тај пораз од Канаде, јер смо, после њиховог пораза одГрчке од чак 74 поена разлике, у том мечу први пут код нас видели невероватну себичност, јако слабу одбрану. Нисмо после ни имали за циљ да победимо Грчку која је претходно прегазила све ривале, већ само да се вратимо после пораза", рекао је Ивковић.

"Да је утакмица завршена, сигуран сам да бисмо победили јер смо у овом тренутку много спремнији од Грка", додао је Ивковић, иако је Србија у тренутку прекида, два минута и 40 секунди пре краја, губила са поеном разлике (73:74).

Селектор је навео и да његовој екипи предстоји напоран рад до поласка у Кајзери, 26. јуна. Србија ће на Светском првенству у Турској прву утакмицу играти у суботу са Анголом, а противници у Групи А биће јој и Аргентина, Аустралија, Немачка и Јордан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару