Ивковић: Срамота

Селектор кошаркаша Србије Душан Ивковић рекао је да се његовој репрезентацији на утакмици са Грчком, која се завршила општом тучом на терену, догодило оно што не сме да се деси и да је то велика срамота за обе стране.

"То није смело да нам се догоди... Односи су сада јако лоши... Срамота", рекао је Ивковић на конференцији за новинаре на београдском аеродрому "Никола Тесла" по повратку са Акропољ купа у Атини где се синоћ и догодио инцидент.

Туча је почела кратком расправом Милоша Теодосића и Антониса Фоциса два минута и 40 секунди пре краја, а убрзо су скоро сви играчи улетели на терен. Капитен Србије Ненад Крстић тучу је завршио ударивши Јоаниса Бурусиса столицом.

"Фоциса сам тренирао две године и знам да је примеран младић. Ми смо, гарантујем, најдисциплинованија екипа у Европи и по односу према судијама, противничким навијачима, ривалима... Али ето, избила је општа туча", навео је Ивковић.

"Најгоре је прошао најпримеренији играч Крстић, али најискреније мислим да се он и уплашио ситуације, неколико полуголих навијача који су улетели на терен. У самоодбрани је подигао столицу и она му је у том страху испала и закачила Бурусиса", додао је селектор Србије.

Ивковић ће од следеће сезоне и тренирати Бурусиса.

"Крстић је покушао да му се извини, али је Бурусис одбио. Оставио сам га на миру, прихватиће то извињење неки други пут... Али рекао ми је да неће поднети пријаву против Крстића", казао је Ивковић.

Селектор Србије је поновио да је инциденту кумовало лоше суђење.

"Главни судија је нон стоп опомињао наше играче, Ивану Паунићу досудио и техничку грешку. Касније сам му рекао да је његово и да суди, а не само да прича са играчима. Он ми је дао техничку. Рекао сам му да је срамота то што ради. Дао ми је и другу, па сам му казао да је успео да упропасти целу манифестацију", рекао је Ивковић.

"Када сам излазио рекао сам сарадницима да не дозволе играчима да улећу на терен, јер то аутоматски повлачи суспензију. Али десило се

управо то. Верујем да бих успео да смирим страсти на терену да сам био на клупи, али овако не могу да преузмем пуну одговорност... Не желим да браним играче, али можда је моје неправедно искључење додатно испровоцирало наше играче", додао је селектор Србије.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару