Општа туча у Атини

Нажалост у Атини виђено "више од игре", мешавина борилачких вештина. Због опште туче на терену прекинут последњи меч Акрополис купа између Србије и Грчке. Меч је прекинут два минута пре краја при резултату 74:73 за Грке. У финишу треће четвртине искључен селектор Ивковић. Тучу започели Теодосић и Фоцис.

Традиционални, 23. "Акрополис куп" у Атини завршен је на најгори нечин - прекидом. Прво су у клинч ушли Теодосић и Фоцис, "придружили" су им се Кешељ и Царцарис и то је био само увод у хаос на терену. Домаћин је уочи прекида водио 74:73.

Туча је избила када је Фоцис кренуо на српског играча Милоша Теодосића који га је тешко фаулирао. Српски центар Ненад Крстић зграбио је за грло грчког нападача Антониса Фоциса, а потом је бацио столицу на грчког центра Софоклиса Скорцијанидиса који га је јурио.

Та столица је погодила у главу грчког центра Јаниса Борусиса који није ни играо због повреде руке. Борусис је касније у свлачионици тражио Крстића да се с њим обрачуна, а агенција АП извештава да му је из ране на глави цурела крв.

Око пет хиљада запањених гледалаца у атинској олимпијској арени је гледало како се кошаркаши два тима туку. Двоје, троје гледалаца је ушло на терен у намери да се укључи у тучу, али су брзо избачени из сале.

Пре него што су их коначно раздвојили, кошаркаши су се тукли и на изласку са терена у тунелу који води у свлачионице.

Несугласица је било и пре туче. Селектор Србије Душан Ивковић искључен после друге техничке грешке и расправе са судијама. Игра је била у другом плану, баш као и резултат, који је током целог меча био на клацкалици. Ниједан ривал није могао да се одлепи.

"Орлови" су се опоравили од изненађујућег, и до сада јединог пораза током припрема, од Канаде дан раније (58:62) и заиграли на крилима Милоша Теодосића (17 поена) и Ненада Крстића (16 поена).

У првом мечу последњег дана "Акрополис купа" Словенија је лако савладала Канаду 86:71.

Репрезентативци Србије враћају се у Београд после турнира у Истанбулу, Марибору и Атини где ће у недељу, у Арени, имати генералну пробу пред Светско првенство, против Кине.

Грчка - Србија (24:23, 17:19, 13:16, 20:15)

ГРЧКА: Зизис 10, Спанулис 17, Калатес 5, Фоцис 7, Принтезис 2, Перпероглу, Царцарис 5, Дијамантидис 6, Вујукас, Скорцанидис 18.

СРБИЈА: Тепић 9, Теодосић 17, Паунић 4, Бјелица, Марковић, Савановић 8, Радуљица 2, Крстић 16, Перовић 2, Величковић 4, Кешељ 8, Рашић 3.

Број коментара 107

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару