Отпали Ерцег, Јеремић и Богдановић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић објавио је да на припреме у италијански Фолгари неће водити Зорана Ерцега, Младена Јеремића и Луку Богдановића.

Учешће у нашем националном тиму раније су отказали Урош Трипковић због повреде и Дарко Миличић, који није добио дозволу свог НБА тима Минесоте.

Репрезентација Србије ће први део припрема за првенство света обавити у Фолгарију у Италији, а Ивковић ће у недељу на пут повести Милоша Теодосића, Стефана Марковића, Бојана Поповића, Ивана Паунића, Миленка Тепића, Александара Рашића, Драгана Милосављевића, Марка Кешеља, Немању Бјелицу, Ивана Раденовића, Милана Мачвана, Душка Савановића, Новицу Величковића, Бобана Марјановића, Мирослава Радуљицу и Косту Перовића.

Капитен нашег националног тима Ненад Крстић у складу са прописима НБА лиге на припремама може да проведе најдуже пет седмица, што би значило да екипи може да се прикључи тек по повратку из Италије.

Ивковић, међутим, верује да би Крстић ипак могао да отпутује са екипом у Фолгарију.

"Желео сам да Крстић отпутује са нама и да буде део тима. Радио би по индивидуалном програму који је дозвољен по правилоима НБА лиге, али му се јавио физиотерапаут Оклахоме и рекао му да жели да га он припрема у овој паузи. Неизвесно је, дакле, да ли ће Крстић отпутовати са нама у Италију, али неке шансе још постоје", рекао је Ивковић.

Селектор је образложио и изостављање тројице играча са списка.

"Пошто смо остали без најбољег шутера, дао сам предност Бјелици и Кешељу, због њихове висине која им омогућава скок у нападу. Између Јеремића и Милосављевића изабрао сам Милосављевића, јер мислим да он може да одигра агресивније. Ако избори местоу тиму, он би у нападу могао да буде опција за изолацију и игру један на један", рекао је селектор.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару