Читај ми!

Кливленд, Чикаго и „Ратници“ на корак од полуфинала

У наставку четвртфинала плеј-офа Западне конференције НБА лиге Голден Стејт је као гост савладао Њу Орлеанс, после продужетка, са 123:119 и повео са 3:0 у серији у којој се игра до четири победе. Још корак од полуфинала плеј офа, али у Источној конференцији, дели Кливленд и Чикаго који су имали успешна гостовања у Бостону, односно Милвокију. Кливленд је победио Бостон са 103:95, док је Чикаго, после два продужетка, био бољи од Милвокија - 113:106.

Голден Стејт важи за фаворита у дуелу са Њу Орлеансом, али нико није очекивао да ће тако брзо доћи до треће победе, иако су је изборили после драматичног продужетка.

Најуспешнији тим лигашког дела шампионата Голден Стејт био је на ивици пораза против Њу Орлеанса пошто је домаћин после три четвртине имао предност од 20 поена (89:69)!

У последњој деоници, међутим, "распуцао" се Стефон Кари који је "тројком" у последњој секунди донео изједначење свом тиму (108:108) и право на додатних пет минута.

Управо последња четвртина, која је завршена резултатом 39:19 за Голден Стејт, одредила је практично коначни исход утакмице. Стечену психолошку предност "ратници" су материјализовали на најбољи начин и, чини се, направили одлучујући корак ка полуфиналу.
Кари је утакмицу завршио са 40 кошева, погодивши седам "тројки". Други на листи стрелаца у победничком тиму био је Клеј Томпсон са 28 поена.

На супротној страни бољи од осталих били су Ентони Дејвис са 29 кошева и 15 скокова, односно Рајан Андерсон који је убацио 26 поена.

За трећу победу Кливленда против Бостона најзаслужнији је био Леброн Џејмс са 31 кошем, 11 скокова и четири украдене лопте. Уз Џејмса истакао се Кевин Лав са 23 поена.

Еван Тарнер са 19 и Бил Бредли са 18 кошева били су најбољи појединци Бостона.

Најзад, у најнеизвеснијем сусрету јутрос, у којем су играна два продужетка, Чикаго је савладао Милвоки, иако је два пута био пред поразом.

Наиме, на крају утакмице, при 95:95 Милвоки је имао шут за победу, али је Мидлтон из не тако добро изграђене позиције промашио за три поена, па се отишло у продужетак. Милвоки је и после првог продужетка могао да слави, али овога пута са дистанце није био прецизан О Џеј Мејо.

А онда се разиграо Дерик Роуз који је неколико пута сјајно прошао кроз рекет противника и на крају сакупио 34 поена уз осам асистенција, а пратио га је Џими Батлер са 24 поена.

Код противника разиграо се Јанис Антетокунпо који је дошао и до дабл-дабл учинка са 25 поена и 12 скокова, Џон Хенсон је имао 15 поена и 14 скокова, док је Мајкл Картер-Вилијамс убацио 19 поена, али све то није било довољно да се избегне трећи пораз у серији против "бикова".

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Бостон - Кливленд 95:103 (0:3 у серији)
Милвоки - Чикаго 106:113 - два продужетка (0:3)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Њу Орлеанс - Голден Стејт 119:123 - продужетак (0:3)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи