Читај ми!

Човић за РТС: Звездин буџет око 22 милона евра, надамо се искораку у Евролиги

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да је буџет клуба за наредну сезону око 22 милиона евра, као и да је циљ одбрана трофеја освојених претходне сезоне, односно улазак у топ десет Евролиге.

Човић је гостујући у Београдској хроници рекао да се нада да ће се Звезда наћи међу десет најбољих екипа у Евролиги.

"Нама је приоритет да одбранимо сва три освојена трофеја и да направимо искорак у Евролиги. Имамо добар тим и добар стручни штаб који је јако добро организован, те нам следи да видимо како ћемо проћи у сезони која следи, а која са собом носи око 95 утакмица", изјавио је Човић.

"Нема драме због пораза"

Осврнуо се и на пораз од Дубаија у првом колу АБА лиге.

"Има више фактора који су утицали на пораз. Не узбуђујем се међутим много, иако бисмо волели да смо победили наравно. Дубаи је јако незгодно гостовање, пре свега због дугог пута, али ми нисмо клуб који ће због пораза да прави драму. Екипа тек треба да се уигра, а фалило нам је и неколико играча. Идемо даље, а трофеји се купе у мају и јуну. Важно је да навијаче не успалите са нереалним очекивањима, јер вам после треба апарат за гашење пожара да то смирите", додао је Човић.

Додао је и да клуб има добре предиспозиције за добијање Евролигине лиценце.

"То зависи у највећој мери од новца, а друга важна ствар је лобирање. Ми смо десет година већ редовни учесник, али и Евролига пролази кроз одређене промене. У игри су сада два велика фонда, а мислим да ми имамо добре предиспозиције за сталну лиценцу. И ми и Партизан имамо велики утицај, пре свега када је промоција у питању", наставио је председник Звезде.

Говорио је и о потреби за формирањем јаке српске кошаркашке лиге.

"Мислим да Србија може да направи јаку професионалну лигу и дошли смо до тога да је то потребно. Регионална лига доноси много несигурности, те смо ми као прваци морали да платимо скоро милион евра за учешће у Евролиги. Србија у великој мери финансира АБА лигу и стога треба да мислимо о професионалној, али и о развојној лиги. Видећемо како ће се ствари одвијати у будућности", напоменуо је Човић.

"Продали смо преко 10.000 сезонских карата"

Истакао је и да Србији као земљи кошарке много значе два учесника у Евролиги, а изнео је и информацију о буџету клуба за наредну сезону.

"Два евролигашка тима значе доста и Београду, али и Србији. Кошарка је највећи бренд у Србији уз ватерполо и ту имамо континуитет, али и четири сребра и бронзу са великих такмичења. Држава је то схватила и због тога помаже. Буџет нам је око 22 милиона евра, од чега је око 33 одсто помоћ државе. Нешто је директна донација, а нешто су и спонзорски уговори са предузећима која такође после профитирају. Задовољни смо и захвални држави, а остатак покривамо сами", рекао је Човић.

Поменуо је и да је клуб тренутно продао преко 10.000 сезонских улазница.

"Сада смо на неких 10.600 сезонских карата од чега смо приходовали око 3.750.000 евра. Трудићемо се да имамо око седам хиљада слободних карата, с обзиром на то да Арена има капацитет око 19.000 места. Имамо чак 14 клубова и треба водити рачуна да просечан навијач Звезде треба да покрије одређени број спортова. Врло смо транспарентни, немамо репрограме за порезе и буџетске инспекције нису имале никакве замерке. Имамо одређену обавезу према порезу од око 100 милиона динара, али је то много мање од неких других клубова", додао је Човић.

"Покушаћу да убедим Пешића да остане"

За крај је рекао да ће уколико постане председник Кошаркашког савеза Србије покушати да убеди Светислава Пешића да остане селектор.

"То би био један од приоритета. Мислим и да Пешић има обавезу да остане, јер ми сви дугујемо кошарци, а нарочито ми који смо дуго у спорту. Видећемо ко ће водити Звезду ако ја постанем председник КСС-а. Многи мисле да је то лако, али није. Ми смо најуспешнији клуб у свим спортовима у последњих 11 или 12 година.

Звезда први евролигашки меч ове сезоне игра на гостовању 4. октобра, а противник ће јој бити екипа Париза.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи