Читај ми!

Принтезис одвео Олимпијакос на фајнал-фор!

Без драме не може! Олимпијакос и Реал Мадрид комплетирају списак тимова за овогодишњи фајнал-фор Евролиге. Али, какво је то вече у Евролиги (поново) било...

Кошаркаши мадридског Реала пласирали су се на завршни турнир Евролиге, пошто су победили у Истанбулу екипу Ефеса са 76:63 (18:21, 15:18, 18:10, 25:14).

Реал је у четврфиналној серији елиминисао Ефес укупним резултатом 3:1 и тако се по трећи пут у низу квалификовао на фајнал-фор елитног такмичења, које ће се одржати у Мадриду.

Најефикаснији играч утакмице био је Руди Фернандез са 17 поена, три мање дао је Серхио Љуљ, а 12 Родригез. У екипи Ефеса Ненад Крстић имао је 16 поена и четири скока, а двоцифрен је само још био Мет Џенинг са 10.

Реал ће у полуфиналу Евролиге играти против Фенербахчеа, док се у другом мечу састају московски ЦСКА и Олимпијакос, који је вечерас у Пиреју савладао Барселону са 71:68 и победио са 3:1 у серији.

Олимпијакос се после драме пласирао на фајнал-фор тројком у последњој секунди таличног Јоргоса Принтезиса.

Барселона је током већег дела меча имала вођство, али је 45 секунди пре краја Манцарис погодио тројку за поен заостатка (65:64), а већ у следећем нападу Лафајет је отео лопту и асистирао Принтезису за преокрет.

Каталонци су одговорили преко Навара са линије пенала, али је Василис Спанулис осам секунди пре краја у соло продору поентирао.

Поново је Наваро био на линији пенала, али је погодио само једно бацање, а потом је Принтезис погодио шут за пласман на фајнал-фор.

Спанулис је са 17 поена био најефикаснији у грчком тиму, Принтезис је дао 14, а Вангелис Манцарис 11. Код гостију Анте Томић постигао је 13 поена, 12 је дао Томаш Саторански, а 11 Алекс Абринес.

Резултати:

Реал - Ефес 76:63 (18:21, 15:18, 18:10, 25:14)

Олмпијакос - Барселона 71:68 (16:17, 13:20, 17:10, 21:18)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи