Лука Митровић: Рано ми је за одлазак из Звезде

Капитен и један од најбољих кошаркаша Црвене звезде Лука Митровић сматра да има времена за одлазак у иностранство и поручује да жели још трофеја у црвено-белом дресу.

Момак који је својом игром али и понашањем задивио кошаркашку јавност у Србији и региону, поручује да жели да остане на Малом Калемегдану и потпуно се афирмише. 

"Одмах после полуфиналне серије почеле су приче ко ће отићи, а ко остати. У овом тренутку је рано за ту врсту разговора, али могу да кажем да сам ближи останку, него одласку из Звезде. Ово је прва сезона моје играчке афирмације и мислим да је прерано за одлазак", рекао је Митровић у интервјуу листу "Данас".

Сјајни крилни играч, који је у дуелима са Партизаном дефинитивно потврдио потенцијал за велика дела, додаје је да ће на темусвоје будућности разговарати са челним људима Звезде по завршетку домаће Суперлиге.

"Верујем да ћемо се договорити", рекао је Лука.

Он је, осим квалитетним партијама, претходних дана заслужио респект спортским понашањем за време и после утакмица.

Подсетимо, Митровић је и прошле године, када је Звезда изгубила од Партизана у финалу домаћег плеј-офа, показао исти такав, веома висок ниво спортске културе.

"Нажалост, због ствари које се одвијају око терена, дошли смо у ситуацију да се дешавања на дербију посматрају кроз другачију призму. Као капитен екипе, сматрао сам да имам обавезу и дужност да пружим руку противничким играчима после сваке утакмице. То је начело којег ћу се увек придржавати", поручује Митровић.

Емоције узбуркане кроз четири "вечита дербија" у шест дана још се нису потпуно слегле, а већ је време за финале против Цедевите, која гостује у Пиониру у суботу и недељу.

Митровић истиче да екипа има мотива напретек и да они ни у ком случају нису исцрпљени тријумфом над највећим ривалом.

"Пружа нам се прилика да постанемо прва Звездина генерација која ће освојити регионалну лигу и да прекинемо пост који траје од 1998, када смо последњи пут били шампиони Србије, што је све заједно превелики мотив. Постоји ли нешто веће и значајније од тих циљева?", упитао је 22-годишњи Новосађанин, који ће крајем јуна, по аутоматизму, кроз драфт бити доступан и НБА лигашима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи