Сенка Доминикане у Кини

Репрезентација Доминиканске републике знанто ослабљена и без пуног потенцијала отпутовала је на Светско првенство у Кину да у Групи Г покаже зубе Французима, Немцима и Јорданцима. Доминиканци, заједно са Порториком бране и част Централне Америке.

Доминикана ће уписати трећи наступ на Светским првенствима, али се очекивало да ће у Кину отпутовати у знатно бољем саставу.

Из приватних, здравствених или неких других разлога, за Доминиканску републику неће наступити Карл Ентони Таунс и Ал Хорфорд, једни од најбољих центара НБА лиге, као и Џејмс Фелдин, некадашњи кошаркаш Панатинаикоса и Црвене звезде.

Сигурно је да би ова репрезентација изгледала потпуно другачије да са ова три играча могу да изађу пред ривале у групи, али ће Доминикана зубе морати да покаже без њих.

На претходна два наступа на Мундобаскетима, 1978. i 2014. заузели су 13. и 12. место.

У новој кампањи, предводиће их преискусни Нестор "Че" Гарсија. Аргентински стручњак има 54 године, а у 29 година тренерске каријере имао је исто толико ангажмана.

Гарсија је у Кину повео једну од најискуснијих селекција, пошто је просек година 30, а само један играч има мање од 26 година. (Желвис Солано)

Капитен екипе и најзвучнији играч је 37-годишњи Еулис Баез, доскорашњи кошаркаш Гран Канарије, а нови члан Манресе.

Остатак ростера чине: Монтеро, Рохас, Гарсија, Пења, Лиз, Рамон, Суеро, Мендоза, Робертс и Варгас.

Доминиканска република ће имати тежак задатак у Групи Г, где се састају са Француском, Немачком и Јорданом.

Први меч играју управо са аутсајдером групе, екипом Јордана, па наде полажу да ће Мундобаскет започети победом, која им може дати самопоуздања да се у што бољем светлу покажу против Немаца и Француза. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво