"Фурија" у налету

Шпанија савладала Чиле, али обе репрезентације иду у осмину финала. Нападач "фурије" Давид Виља у 24. минуту меча постигао свој трећи гол на шампионату, у 37. минуту Иниеста дуплирао предност, а истовремено Естрада "зарадио" црвени картон. Почетком другог дела игре, чилеански резервиста Миљар смањио резултат на 2:1, колико је остало до краја меча.

После почетног пораза од Швајцарске, Шпанија је показала зашто је шампион Европе и са две победе у два меча, освијила прво место у групи. У Преторији, савладана репрезентација Чилеа, која, упркос поразу, заједно са Шпанцима пролази у осмину финала Светског купа.

Чилеанци су кренули храбро без респекта према великом противнику. Брзи нападачи правили су велике проблеме одбрани "фурије", али су у одбрани били превише груби и врло брзо "зарадили" три опомене.

Шпанци су стрпљиво чекали својих пет минута и дочекали у 24. минуту меча. Одлична дубинска лопта упућена је ка Торесу, голман Браво излетео далеко од гола, избио лопту само до Виље. Шпански нападач, налетео је на лопту и са преко 35 метара постигао свој трећи гол на шампионату.

Чилеанци се нису уплашили. Већ у 34. минуту, велика шанса за Бисежура. Лево крило Чилеа, улетео је у казнени простор Шпанаца, али је на време стигао Пике и у последњем тренутку избацио лопту у корнер.

Три минута касније, преломни тренутак меча. Одличну акцију "фурије" започео је Иниеста, а у њој учествовали Торес и Виља. На крају, стрелац првог гола одлично проналази Иниесту, који прецизним ударцем дуплира предност Дел Боскеових изабраника.

Да несрећа буде још већа за чилеанску екипу, Естрада добија од мексичког судије другу јавну опомену, због старта над Торесом у току акције код гола. Чиле наставља меч са играчем мање на терену.

На самом старту другог дела игре, селектор Чилеа Марсело Биелса, чини две измене. У игру улазе Паредес и Миљар, а само два минута по њиховом уласку, Чиле стиже до гола. Управо је Миљар био стрелац, упутио је ударац са 20 метара, лопта закачила Пикеа и преварила Касиљаса.

Од тог тренутка, као да је све стало. Шпанци су били задовољни вођством, а Чилеанци ослушкивали резултат са другог меча, између Швајцарске и Хондураса, који им је ишао на руку.

Такав развој догађаја никако се није свидео публици у Преторији, која је врло честим звиждуцима опомињала играче оба тима, зашто су уопште ту. Међутим, промене у игри није било, па су оба ривала мирно привели меч крају, на обострано задовољство.

За Шпанију меч су почели: Касиљас, Пике, Пујол, Капдевила, Рамос, Иниеста, Ћави, Алонсо, Бускец, Виља и Торес. Играли су још: Фабрегас и Мартинез.

За Чиле су наступили: Браво, Понс, Исла, Јара, Медел, Санчез, Видал, Гонзалез, Естрада, Валвидиа и Бисежур. Са клупе су ушли: Паредес, Миљар и Орељана.

Меч је одигран на Лофтус Версфелд стадиону у Преторији, а главни судија меча био је Мексиканац Марко Родригез.

У осмини финала, Чиле ће играти против Бразила, док ће Шпанци у европском дербију одмерити снаге са репрезентацијом Португалије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару