"Гаучоси" недодирљиви

Марадона је неуништив. "Ел пибе" показао бројним критичарима како се води репрезентација. "Гаучоси", без откинутог бода у осмини финала јер су у последњем колу групе Б прегазили Грчку. Одбрана Ота Рехагела немоћна пред Демикелисом и ветераном Палермом. У осмини финала, Аргентина против Мексика.

Чудесна екипа Аргентине пласирала се у осмину финала. Мучили су се у квалификацијама, сви су их „пљували" али су „гаучоси", на челу са Дијегом Армандом Марадоном, протутњали групом Б на Мундијалу.

И то како. У три меча, све три победе, уз само један примљен гол. Последња у низу страдала је Грчка. Нову жртву „усмртили" Демикелис и Палермо, головима у другом делу меча.

Грци су одбијали нападе разгоропађених Аргентинаца колико су могли, али нису успели у својој мисији - да направе бољи резултат од Кореје, која је играла са Нигеријом.

Марадона је, као што смо и претпоставили, потпуно истумбао састав, са седам измена у односу на претходни меч. Лео меси је предводио екипу, јер је Маскерано одмарао.

Играли су: Ромеро, Отаменди, Демикелис, Бурдисо, Родригес, Верон, Макси Родригес, Болати, Меси, Агуеро и Милито. Добили су прилику и Ди Марија, Пасторе и ветеран Мартин Палермо.

Ото Рехагел се одлучио за следећи састав: Цорвас, Кирјакос, Морас, Папастатопулос, Пападопулос, Торосидис, Кацуранис, Циолис, Винтра, Карагунис и Самарас. У наставку су играли и Нинис, Пацацоглу, Спиропулос.

У првих неколико минута „гаучоси" су показали, одмах, ко је газда на терену. Грци су мирно посматрали комбинације Верона и другова, који су са лакоћом померали лопту уздуж и попреко терена.

Лео Меси, капитен на овом мечу, „провозао" је дефанзивце Грчке, пре него што га је, на једвите јаде, зауставио Папастатопулос. Ипак, показао је омалени Меси Грцима да ће се поштено „напатити" са њим.

Грци, наравно познати по чврстој одбрани, уздали су се у високог Самараса у нападу, па су покушавали дугим лоптама да створе неку шансу дугокосом нападачу Селтика. Али, лако су излазили на крај Демикелис и Бурдисо са нападима Грка.

А најупосленији на мечу био је, ко други до голман Грчке, Цорвас. Серхио Агуеро а затим и Верон су пробали да савладају Цорваса, али је гголман Грчке показао да је доследан наследник Никополидиса.

Како Аргентина, која је заиста нападали, није журила, а Грчка није могла да нађе формулу за одбрану „гаучоса", на одмор се отишло без голова, али је наставак обећавао узбуђења.

Само после два минута игре у наставку, Самарас је коначно добио употребљиву лопту, побегао чуварима, али је био непрецизан. Није постигао гол, али, сада му је постало јасно, као и свим фудбалерима Грчке, да Аргентинци нису баук.

Међутим, Аргентинцима, којима је бод био сасвим довољан да обезбеде пласман теоретски, се није свидела идеја да се Грци шеткају по њиховј половини и стварају шансе.

Милито и Клементе Родригес су пребацили тежиште игре пред гол Цорваса, али нису никако долазили до идеалне прилике. Покушали су и Меси и Болати да затресу мрежу, али није им пошло „од ноге".

А када већ није нападачима, јесте дефанзивцу Демикелису. Одбрамбени фудбалер Бајерна прекинуо је успаванку у 77. минуту, и решио све дилеме око победника. Па чак и највернијим навијачима Грчке, постало је јасно да на овом мечу, њихови љубимци немају шта да траже.

Демикелис је после корнера Ди Марије најспретнији у шеснаестерцу Грчке, па је, додуше из другог покушаја, закуцао лопту у мрежу Цорваса.

А ту се нису прекинули напади „гаучоса". Меси и екипа су још јаче кренули у напад, а у игру је ушао и Мартин палермо, легенда аргентинског фудбала.

Палермо је, можда и најзаслужнији што је Аргентина на Мундијалу, јер је успешно завршио катастрофалне квалификације „гаучоса", па је Марадона одлучио да га позове на његов, без икакве сумње последњи Мундијал. Палермо је познат и као једини играч који је промашио три пенала на истом мечу и као играч који је постигао гол главом са готово половине терена.

Елем, улазак Палерма показао се као пун погодак. У самом финишу меча, Меси је шутирао, Цорвас је само одбио лопту до Палерма, који је практично спаковао Грцима кофере и послао их кући.

На крају, Аргентина, са само једним голом у својој мрежи иде у осмину финала, где ће играти са Мексиком, а Грчка ће покушати за четири године у Бразилу да оствари мало бољи резултат.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару