Суарез за прво место

Нападач Ајакса Луис Суарез голом у 43. минуту меча донео победу својој репрезентацији и прво место у групи А. Мексиканци и поред пораза иду даље. Обе екипе играле нападачки, иако им је одговарао нерешен резултат.

И поред тога што је реми обе екипе водио до осмине финала, утакмица између Уругваја у Мексика била је препуна шанси и нападачког фудбала. Уругвајци се показали као озбиљнији тим у овом тренутку, који је у сваком тренутку меча знао шта жели. 

Меч је почео отворено на обе стране, јер је победа обема екипама доносила прво место у групи и меч против слабије екипе у осмини финала. Додуше, због боље гол разлике, Уругвају је и реми био довољан за прво место, али изабраници Оскара Табареза нису се тиме задовољавали.

Већ у шестом минуту меча, Луис Суарез излази сам испред Переза, али шутира непрецизно поред гола. Осим тога, Уругвајци су створили јиш неколико полуприлика и показали да ће ићи на победу и у овом дуелу.

Мексико узвраћа у 22. минуту меча. Гуардадо испробава свој страховит шут, али је лопта, уместо да заврши у мрежи, продрмала пречку Муслериног гола, па је резултат остао непромењен.

Први и испоставило се једини гол на мечу виђен је у 43. минуту. Одлично је Алваро Переира прошао по десној страни и послао употребљив центаршут. На лопту је налетео Суарез и главом пласирао лопту поред немоћнох Переза и тако постигао свој први гол на првенству.

Други део меча протекао је у настојањима Мексиканаца да дођу до изједначења, али су напади "зелених" деловали тупо и без праве завршнице. Док су Мексиканци имали више лопту у поседу, Уругвајци су стварали шансе.

У 54. минуту, сјајну прилику има капитен Лугано. После слободног ударца са десне стране и центаршута у срце шеснаестерца, најбоље се у гужви снашао Лугано, шутирао главом, али је голман Перез одлично интервенисао.

Последњу озбиљнију шансу за Мексико има Родригез у 64. минуту меча, али је из врло изгледне ситуације, непрецизно шутирао главом, па је пропала прилика Мексика да дођу до изједначења.

До краја меча било је неколико покушаја на обе стране, али озбиљнијих шанси није било. На крају, обе екипе могу бити задовољне резултатом, Уругвај због освојеног првог места у групи, Мексико због чињенице да су поред пораза прошли у наредну фазу такмичења.

За Уругвај су играли: Муслера, Лугано, Викторино, Фусиле, М. Переира, Перез, Ревало, А. Переира, Форлан, Суарез и Кавани. Са клупе су ушли: Скоти и Фернандез.

За Мексико су почели: Перез, Салсидо, Морено, Родригез, Осорио, Торадо, Маркез, Гуардадо, Бланко, Дос Сантос и Франко. Играли су још: Барера, Ернандез и Кастро.

Дуел између Мексика и Уругваја одигран је на стадиону у Рустембургу, а главни судија меча био је Виктор Касаи из Мађарске.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару