Чиле на корак од осмине финала

Швајцарцима нису помогли ни повратници у екипу Фреј и Бехрами. Чак је овај други и одмогао, јер је искључен због лактања у првом полувремену. Марк Гонзалес савладао Бенаља у другом делу игре и довео Чиле на корак од осмине финала.

Упркос чињеници да имају играча више скоро читав сат, Чилеанци су се намучили да сломе отпор борбених Швајцараца. А када се то догодило, све је ишло "као по лоју".

Петнаест минута пре краја меча, Паредес је пробио по десној страни, сјајно упослио Марка Гонзалеса, а овај је главом пронашао пут до мреже. Чилеанац, рођен у Јужној Африци је тако довео Чиле на корак од пласмана у осмину финала.

Занимљиво, Гонзалес је савладао Бенаља, што је први гол у мрежи Швајцарске после 550 минута на Светским првенствима, што је рекорд који су поставили неколико минута пре гола Гонзалеса.

Током меча, нападачки орјентисани Чилеанци имали су много више шанси и много више су били на противничкој него на својој половини што им се на крају исплатило.

Ипак, преломни тренутк меча догодио се у 31. минуту. Валон Бехрами, играч који се тек вратио у састав после повреде, добио је директан црвени картон због лактања.

Швајцарци су, са играчем мање, били у немилости противника који је потом кренуо још јаче у напад.

И пре искључења Бехрамија имали су и једни и други прилике за гол, али су Бенаљо и Браво били сигурни на голу.

Тек после искључења Бехрамија, Чиле је имао много озбиљније прилике, док су се Швајцарци затворили и концентрисали на одбрану.

Чилеанци су искористили бројчану предност, одлично су отварали нападе и користили празан простор, али никако нису имали завршни пас који би им донео добру прилику.

Како нису постигли гол до полувремена, селектор Чилеа је направио две измене, што је умало већ на старту другог дела игре донело гол Чилеу. Алексис Санчес је шутирао из даљине, лопта је ушла у мрежу, али је гол поништен због офсајда, у којем су се нашла три играча Чилеа.

Санчес је имао још једну добру прилику у 55. минуту, али је Бенаљо фантастично реаговао и одбранио његов ударац.

Постајали су Чилеанци све нервознији, јер никако да сломе отпор упркос бројчаној предности. Али, Паредес је на крају успео да донесе играчима, селектору и навијачима срећу. Паредес је пробио одбрану Швајцараца, одлично пронашао Гонзалеса на метар од гола, а фудбалер ЦСКА је само требао да се поклони, јер га је лопта Паредеса буквално погодила у главу.

Гол Чилеанаца 15 минута пре краја је означио јуриш Швајцараца, који нису имали ништа да изгубе. Пометњу у одбрани Швајцарске, умало још једном нису искористили Чилеанци, али је Паредес два пута, из невероватне прилике, промашио гол.

Али, и Швајцарци су имали колосалну прилику. Ерен Дердиок није искористио невероватну прилику, па је постало јасно да су Швајцарци испуцали све прилике, и да ће празних руку напустити терен.

Чиле је сада на првом месту, али да ли ће ту остати на крају видеће се после меча са Шпанијом. Швајцарска ће играти против Хондураса.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару