"Кивији" превелик плен за шампиона

Екипи Марчела Липија на овом Мундијалу не иде све баш по плану. Шампион света, после две утакмице, далеко од осмине финала. "Кивији" повели голом Шмелца, Јаквинта изједначио са пенала. Упркос бројним нападима, Италијани нису успели да савладају невероватног Пастона.

Да ли "азури" планирају да освоје још једну титулу нерешеним резултатима, видећемо после трећег кола у групи Ф. После прва два меча, Италијани и даље без победе, са два ремија, док су Новозеланђани показали велику борбеност и упорност и заслужено извукли бод од званичног првака света.

Да изабраницима Марчела Липија неће све ићи "као по лоју" ставио је до знања најбољи стрелац Новог Зеланда, Шејн Шмелц већ у седмом минуту. Високи нападач искористио је грешку капитена Канавара, одлично се снашао у петерцу "азура" и рутински савладао Маркетија.

Шок за светске прваке, кратко је трајао, врло брзо су "азури" дале све карте у напад, што је донело резултат у 29. минуту меча. У казненом простору "кивија" неопрезан је био Смит, повукао за дрес Де Росија, који је једва дочекао да падне на земљу, али сумње нема, једанаестерац за Италијане.

Сигуран са беле тачке био је Вићенцо Јакинта и донео изједначење свом тиму. Марчело Липи је у тим тренуцима инсистирао на општој офанзиви, како би се пољуљани противник нокаутирао, али до краја првог полувремена није било промене резултата.

Други део меча, "азури" крећу још офанзивније и још агресивније. Играчи Рикија Херберта нису успевали да повежу више од два-три паса, али су напади Италијана били без преко потрбне завршнице.

Голман "кивија", Марк Пастон одлично је обавио свој посао, па и оно мало удараца "азура" који су ишли у оквир гола, били су лак плен искусног голмана Велингтона.

Најбоље шансе у другом полувремену имали су резервисти, Мауро Каморанези и Антонио Ди Натале, али су оба шута била изблокирана од стране Пастона, па "азури" нмису стигли до толико жељеног гола, који би највероватније значио победу за Липијеве момке.

Нови Зеланд је друго полувреме одиграо потпуно повучено, без икакве намере да се угрози гол Маркетија, али пет минута пре краја меча, резервиста Крис Вуд имао је шансу утакмице, вероватно и каријере. Деветнаестогодишњи Вуд, прихватио је лопту на ивици шеснаестерца, прошао искусног Канавара, али је ударац завршио тик поред леве стативе Маркетијевог гола.

До краја меча, није више било узбуђења, резултат је остао нерешен, а обе екипе после два кола имају по два бода и очекује их велика борба за пласман у осмину финала. Занимљиво је да је репрезентација Италије једина екипа учесник Мундијала, која у 2010. години није забележила ниједну победу.

Ако се по јутру дан познаје, биће изузетно тешко Липијевој екипи да одбрани титулу освојену пре четири године. Али, са Италијанима се никад не зна.

Меч је одигран на Мбобела стадиону у Нелспруиту, а главни судија био је Карлос Батрес из Гватемале.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару