Американци умало до преокрета

После сјајног првог полувремена, у којем су стигли до 2:0, изабраници Матјажа Кека поклекли пред разгоропађеним Американцима. Љубљанкић и Бирса најавили славље. Међутим, син селектора Мајкл Бредли и Донован донели изједначење. Морис Еду постигао "победнички" погодак, али је гол поништен.

У невероватном мечу групе Ц, Словенија и САД одиграли су нерешено. Виђена су чак четири гола на мечу. Словенци су повели са 2:0, Американци изједначили и умало дошли до преокрета.

У меч су ушли и једни и други пуни оптимизма, Словенија је савладала Алжир са 1:0, док су САД пољуљале репутацију „гордог албиона", јер су одиграли нерешено.

У међусобној борби, обе екипе су ишле на победу, што је донело много прилика и чак четири гола.

Првих 45 минута, потпуно заслужено, припало је Словенцима. Изабраници Матјажа Кека потпуно су надиграли противника и дошли до предности од два гола. Надмоћ на терену крунисао је Валтер Бирса, фантастичним ударцем из даљине. Голман САД, Тим Хауард, само је погледом пропратио лопту Џабулани, како је улазила у његов гол.

Велика радост за „змајчеке", који су по многима ушли у дуел као тотални аутсајдери.

Изабраници Боба Бредлија покушали су да одговоре преко Франсиска Тореса, али је Хандановић сјајно реаговао и одбранио његов ударац.

А онда, само неколико минута пре краја полувремена, тачније у 42. минуту, Словенија дуплира вођство.

Новаковић проналази Љубљанкића који сигурно погађа мрежу. Донован и екипа су се бунили због наводног офсајда, али је судија показао на центар.

Сложићете се, најлошији тренутак да се прими погодак, пред крај полувремена. Американцима је остао веома тежак задатак да у наставку стигне два гола предности, што ће свакако покушати.

Само три минута у наставку било је потребно Лендону Доновану, најбољем фудбалеру САД, да донесе наду својој екипи. Ушуњао се са лоптом у казнени простор Словенаца, а онда закуцао лопту „кроз уши" Самиру Хандановићу, који није могао ништа да уради.

Гол Донована означио је јуриш Американаца на нови гол, па можда и потпуни преокрет.

Жози Атидор, и Огучи Оњеву имали су неколико шанси за гол, али нису успели да погоде мрежу. Ипак, било је јасно да су Американци врло близу новог гола и да је питање тренутка када ће Словенци попустити.

А то се десило осам минута пре краја меча. Син селектора, мајкл бредли у паду је шутирао и савладао Хандановића. Велика радост за Американце, који ипак нису одустали од потере за још једним голом, како би направили највећи преокрет на Мундијалу.

А мало је фалило да до тога дође. Морис Еду постигао је гол за САД, али је судија из Малија Коман Кулибали поништио погодак због наводног прекршаја у шеснаестерцу Словеније. Протести Американаца нису уродили плодом, па се на крају завршило са 2:2.

Словенија је сада на првом месту у групи са четири бода, испред САД, које имају два. Међутим, то ће се вероватно променити после меча који играју Енглеска и Алжир.

У последњем колу састају се САД и Алжир, као и Енглеска и Словенија.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару