Форлан растужио домаћина

У првом мечу другог кола А групе, Уругвај је савладао Јужну Африку погоцима Форлана у 24. и 80. минуту из једанаестерца и Переире у зауставном времену сусрета. Уругвајци су победом отворили себи врата осмине финала, док Јужној Африци остаје меч против Француза у којем ће морати да иду на победу. Меч одигран на дан великих нереда у Јужној Африци пре 34 година.

Репрезентација Уругваја, предвођена Дијегом Форланом, утишала је вувузеле у Преторији. Убедљивом победом, Уругвајци отворили себи врата осмине финала, док ће домаћа екипа морати да савлада Француску у последњем колу групе А, ако желе до следеће рунде такмичења.

Обе екипе ушле су у меч са жељом да остваре велику победу која врло вероватно доноси пласман у осмину финала Светског првенства.

Први део меча протекао је у отвореној игри обе екипе, али озбиљнијих прилика за гол није било. Играчи оба тима покушавали су углавном ударцима из даљине, а један такав шут је и донео промену резултата.

У 24. минуту меча, Уругвајци стижу до вођства преко свог најбољег стрелца, Дијега Форлана. Његов ударац са 25 метара, окрзнуо је капитена „бафане" Арона Мокену и преварио Кунеа.

До краја првог полувремена није било већих узбуђења. Домаћини су знатно офанзивније кренули га голу Муслере, док су се Уругвајци, задовољни вођством, повукли на своју половину и брзим контранападима покушавали да дуплирају предност.

Почетак другог полувремена није донео промене, како у саставима тимова, тако ни у распореду снага на терену. Уругвај се ослонио на контранападе, док Јужноафриканци нису успевали да пробију бедем испред гола противника.

Јужна Африка деловала је много безопасније него у првом мечу против Мексика, што и не чуди ако се узме у обзир да Уругвај није остављао простора за контранападе „бафане".

Уругвај долази до велике предности у 80. минуту меча. Куне је направио прекршај над агилним Суарезом у свом петерцу, а Масимо Бусака, показао на белу тачку и црвени картон голману домаћина.

Неумољив извођач најстроже казне био је Дијего Форлан, који је тиме постао први играч у Јужној Африци који се два пута уписао у листу стрелаца.

У самој завршници меча, Уругвај стиже и до трећег поготка. После акције играча сусрета Форлана, Суарез је одлично упослио Алвара Переиру, којем није било тешко да са пар метара убаци лопту у празну мрежу.

Занимљиво, меч је одигран на дан, када су, пре 34 године, одржани масовни протести против власти у Јужној Африци, који су касније прерасли у крваву борбу против режима. Погинуло је око 500 младих људи, а тај протест означио је почетак још јаче борбе против апартхејда.

Јужна Африка је започела меч у следеђем саставу: Куне, Гаса, Масилела, Мокена, Кумало, Шабалала, Модисе, Пиенар, Дигакој, Летсолоњане и Мфела. Играли су још: Морири и Џосефс.

За Уругвај су играли: Муслера, Лугано, Годин, Фусиле, М. Переира, А. Переира, Перез, Риос, Кавани, Суарез и Форлан. У игру су ушли: А. Фернандез, С. Фернандез и Гаргано.

Меч је одигран на Лофтус Версфелд стадиону у Преторији, а меч је судио Масимо Бусака из Швајцарске. У последњем колу, Јужна Африка игра против Француске, док ће у другом мечу играти Уругвај и Мексико.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару