Роналдо и Дрогба "заказали"

Кристијано Роналдо и нападачи Португала немоћни против одбране којом је командовао Коло Туре. Обали Слоноваче није помогао ни ровити Дидије Дрогба, са лонгетом на руци, на путу ка голу Португалаца. Ериксон ни овај пут није победио Португал.

Много буке ни око чега. Утакмица, која је свакако била једна од "најјачих" на папиру пред старт Мундијала није пружила оно што се од ње очекивало. Није виђен леп фудбал, али то је сасвим разумљиво, јер је уводни меч у групи, па ни једни ни други нису имали потребе да ризикују превише.

Виђена је ужасно "тврда" утакмица, и тактичко надмудривање Свена Горана Ериксона и Карлоса Кеироша. Занимљиво, Ериксон је очајнички желео победу над Португалцима, можда и више од читаве Обале Слоноваче, јер су управо Португалци, на челу са Роналдом, прекинули његову каријеру на кормилу "гордог албиона" пре четири године.

Очигледно је Ериксон одлично усмерио своје пулене, који су на самом старту заиграли врло борбено уз висок темпо игре, који су врло радо прихватили Роналдо и другари.

Запретили су момци у наранџастим дресовима неколико пута са дистанце, али нису успели да упуте озбиљнији шут у оквир гола.

А док су Африканци подешавали нишанске справе, фудбалери Португала показали су да су то учинили пре меча. Најбољи фудбалер света за 2008. годину, Кристијано Роналдо, већ у 11. минуту је умало довео Португал у вођство. Опалио је по лопти са дистанце, али је лопта завршила "на стативи".

Занимљиво, Роналдо није постигао нити један гол у квалификацијама, па се од њега очекивало да "експлодира" на турниру. То је умало и урадио, али му је, мора се признати, недостајало и мало среће.

Обе екипе наставиле су да играју прилично брзо, и што је веома занимљиво, више су гледали како да дођу до гола него како да одбране свој, што је био чест случај у досадашњим утакмицама. Ипак, нису успели да створе изгледне прилике, а како су покушавали да дођу до супарничког гола, виђено је доста грешака са обе стране.

Темпо је приметно опао средином полувремена, па се до краја играло врло смирено и без велике журбе.

На полувремену су и једни и други ковали планове како да дођу до веома, веома важна три бода у борби за пролаз даље. Са једне стране, најбољи играч Португала, Кристијано Роналдо био је затворен, са бар једним чуварем константно, док је, са друге, Дидије Дрогба био на клупи, али се очекивао скори улазак.

А у наставку, није се много тога променило. Темпо на висини, само што су овај пут момци у наранџастом имали прву прилику. Жервињо је шутирао искоса, али је Едуардо интервенисао. 

Голмана Португала још једном је ставио у искушење Јаја Туре, али је Едуардо и овај пут био сигуран.

Португал је полако посустајао, што је осетио и Свен Горан Ериксон, који је послао Дрогбу у игру. Иначе, један од најбољих нападача света играо је са посебном пластичном заштитом на руци, коју је пре меча одобрила и прегледала ФИФА.

У игри се итекако осетила Дрогбина помоћ, који је током читавог првог дела давао инструкције саиграчима на терену.

Дрогба је, у самом финишу имао сјајну прилику, али уместо да шутира, заврнуо је лопту испред гола Едуарда, али тамо није било никога.

На крају, Португал и Обала Слоноваче поделили су бодове и одиграли без голова у првом мечу групе Г.

И да, за играча утакмице проглашен је Кристијано Роналдо, који је претрчао 9,5 километара, а практично је једини Португалац који је успео да запрети Африканцима.

За Португал су играли: Едуардо, Коентрао, Рикардо Карваљо, Бруно Алвеш, Фереира, Мендеш, Меирелеш, Деко (Тијаго 62.), Кристијано Роналдо, Дани Домингес(Симао 55.), Лиедсон.

За Обалу Слоноваче су играли: Бери, Демел, Коло Туре, Зокора, Тијене, Јаја Туре, Тиоте, Ебуе(Ромарик 85.), Калу(Дрогба 66.), Жервињо(Кеита 82.), Диндан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару