"Лале" сигурне против Данаца

Два гола у мрежи Данаца довољна Холанђанима за прву победу на Мундијалу. Кујт стрелац за "лале", дански фудбалер Поулсен постигао први аутогол на такмичењу.

Холанђани су успешно прескочили прву препреку у походу на светски трон. Сигурном победом над неугодним Данцима, изабраници Барта ван Марвијка освојили су прва три бода на такмичењу.

Иако су познати по атрактивном, нападачком фудбалу, Холанђани у првом делу игре нису показали претерано добру игру. Без Робена у екипи, "лале" нису били ни близу ефикасне игре коју су приказивали у претходним мечевима.

Чврста одбрана Данаца без већих проблема излазила је на крај са свим покушајима холандских играча да направе неку озбиљнију прилику. У том делу игре, једини вредан помена је покушај Ван дер Варта, који није добро реаговао после центаршута Ромедала.

Своју шансу Данци су тражили у контрама и прекидима, а најбољу прилику је пропустио Никлас Бентнер, чији је ударац главом отишао поред гола Холанђана.

Мало је фалило Холанђанима да на одмор ипак оду са минималном предношћу, али је после сјајног продора, Робин ван Перси шутирао поред гола.

Незадовољнија резултатом на полувремену је свакако била Холандија, од које се очекивало да ће и без Робена бити агресивнија. За разлику од њих, задња линија Данаца против фаворизованих "лала" није показивала знаке слабости и лако је заустављала већину акција.

Ипак, одбрана Данске је попустила на самом почетку наставка. После центаршута Ван Персија, Поулсен је неспретно реаговао и матирао свог голмана, постигавши први аутогол на Мундијалу. 

Гол је растеретио игру Холанђана, који су у наставку меча опуштеније комбиновали и били све опаснији по гол Соренсена. Селектор Мартен Олсен, покушао је изменама да стигне до изједначења, али Данци нису имали довољно снаге да угрозе гол "лала".

И финиш утакмице припао је Холанђанима, који су после пречке Снајдера убрзо постигли и други погодак. Елиа је после сјајне акције погодио стативу, а на одбијену лопту је натрчао Кујт, који је лако гурнуо лопту у небрањену мрежу.

Са предношћу од два гола утакмица је била решена, а до последњег судијског звиждука и Афелај је био близу постизања трећег поготка, али је гол Данаца спасао играч који је претходно постигао аутогол, Поулсен.

Иако су на почетку меча били стегнути, "лале" су у наставку приказали игру због које их сви сврставају у најужи круг фаворита. И без Робена, Холанђани су показали да су озбиљна екипа. Данци и поред чврсте одбране нису могли све време да парирају моћним Холанђанима.

Следећи меч Холандија игра 19. јуна у Дурбану против селекције Јапана, док се истог дана у Преторији, Данци састају са репрезентацијом Камеруна.

За Холандију су играли: Стекеленбург, Ван Бронхорст, Матијсен, Хеитинга, Ван дер Вил.  Де Јонг, Ван Бомел, Ван дер Варт, Снајдер, Кујт, Ван Перси. Шансу су добили и Елиа, Афелај и Де Зеув.

Селектор Мoртен Олсен извео је следећи састав: Соренсен, Поулсен, Кјаер, Агер, Јакобсен,  Јоргенсен, Кахленберг, К. Поулсен, Еневолдсен, Ромедал, Бендтнер. Шансу су добили и Гронкјер, Бекман и Ериксен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару