Немци разбили "кенгуре"

Репрезентација Немачке савладала је у Дурбану Аустралију са 4:0, у другом мечу групе Д. Најмлађа екипа "панцера" у историји Мундијала прегазила противника головима Подолског, Клосеа, Милера и Какауа. Црвени картон Кејхила знатно олакшао посао немачкој екипи. Следећи меч Немци играју против репрезентације Србије која је у првом колу поражена од Гане (1:0).

Пре такмичења у Јужној Африци, Немци нису били у кругу главних фаворита за освајање "богиње". Међутим, после првог меча у групи Д, "панцери" су показали да младост није мана и просто прегазили немоћну екипу Аустралије резултатом 4:0. 

Репрезентација Аустралије кренула је врло агресивно и већ у трећем минуту створила прву шансу за гол. После корнера, шансу је имао Гарсија, али је најмлађи капитен у историји немачке репрезентације Филип Лам, одлично интервенисао и спасио гол голмана Нојера.

Немци брзо успостављају равнотежу и долазе до своје прве прилике, Клосе излази сам пред Шварцера, али је искусни голман одлично интервенисао.

Непун минут после тога, Немци долазе до гола. Са десне стране прошао је Милер, одбрана "кенгура" застала је мислећи да се немачки нападач налази у офсајд позицији, али нису били у праву. Милер је упутио повратну лопту, а са леве стране налетео је Лукас Подолски и снажним ударцем довео своју репрезентацију у вођство.

После бурног почетка, оба тима су смирила игру, Немци задовољни предношћу, Аустралијанци шокирани истом чињеницом.

Немци поново убрзавају темпо, па у 24. минуту Клосе има феноменалну прилику. Са леве стране одлично је пробио Подолски, упутио центаршут по земљи, а на лопту налетео искусни Мирослав Клосе, али и лоше одреаговао, па је још једна шанса отишла у неповрат.

Међутим, Клосе се искупио два минута касније. Још један употребљив центаршут са десне стране, овога пута од стране Лама, искусни нападач је главом спровео у мрежу немоћног Шварцера, постигавши свој 11 гол на Светским првенствима и постао пети најбољи стрелац у историји Мундијала.

Нову шансу за Немце има Озил у 31. минуту. Још једна лоше постављена офсајд замка аустралијске одбране и млади Немац турског порекла излази сам пред Шварцера. Са гол линије интервенише капитен Озија, Лукас Нил и избија лопту у корнер.

До краја полувремена није било озбиљнијих прилика за гол, али су Немци готово у сваком нападу били опасни и показали да се на њих мора озбиљно рачунати до саме завршнице Мундијала.

Као и на почетку меча, Аустралијанци знатно офанзивније улазе у друго полувреме. Сумњива ситуација догодила се у 47. минуту, када је после ударца Кејхила главом, лопта ударила у руку Мертезакера, али није било најстроже казне за "кенгуре".

У 56. минуту меча, видно нервозни Тим Кејхил "зарадио" је црвени картон због старта над Швајнштајгером и умногоме отежао ионако тешку ситуацију свом тиму.

Бројчано надмоћни, Немци су наставили да "мељу" противника и успели су да направе велики број полуприлика, али Шварцер је неколико пута одлично интервенисао и спасио своју екипу убедљивијег пораза.

Томас Милер, коме је ово био тек четврти наступ за репрезентацију Немачке, у 68. минуту постигао трећи гол за свој тим и решио све сумње око победника.

Само два минута касније, натурализовани Бразилац Какау, постиже још један погодак за Немце. Тек што је ушао у игру, Какао је избегао офсајд замку и рутински савладао немоћног Шварцера.

До краја меча није више било голова, али представа коју су показали репрезентативци Немачке, може да охрабри селектора Лева и немачку јавност, док нашој репрезентацији може да зада само нове главобоље.

За Немачку меч су започели: Нојер, Лам, Мертезакер, Фридрих, Бадштубер, Кедира, Швајнштајгер, Милер, Озил, Клосе и Подолски. Играли су још: Холман, Рукавитсја и Јединак.

За Аустралију од старта меча играли су: Шварцер, Нил, Мур, Чиперфилд, Вилкшир, Чулина, Емертон, Гарсија, Валери, Кејхил и Грела. У игру су ушли: Какау, Гомез и Марин.

Меч између Немачке и Аустралије одигран је на Дурбан стадиону у истоименом граду. Меч је одличнио водио Марко Родригез из Мексика.

Број коментара 82

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару