Поправни за Хондурас

Први пут после 28 година, репрезентација Хондураса на Мундијалу, други пут у историји. Селектор Руеда на располагању има талентаован тим који има шта да покаже. Прва звезда тима искусни Павон, који је био и најбољи стрелац тима у квалификацијама.

Хондурас одлази на Светско првенство по други пут у својој историји. Реиналдо Руеда има на располагању талентован тим, који путује у Јужну Африку да покаже колико вреди, а не како би просто попуњаво број екипа.

Пут до Јужне Африке

Хондурас је једва провукао кроз квалификације. Одиграли су укупно 18 мечева, од чега су забележили 10 победа, два нерешена резултата и чак шест пораза, уз гол разлику 32:18.

Последње коло квалификација било је веома напето. Хондурас је свој део посла обавио, победивши као гост екипу Салвадора, али визу за Мундијал, обезбедио им је амерички тим, који је у зауставном времену извукао нерешен резултат против Костарике.

Најбољи стрелац квалификација био је Карлос Павон са седам голова.

"Нико није могао да верује. Завршили смо утакмицу и били утучени, али онда смо видели да се нешто дешава на трибинама са навијачима и знали смо да су Американци изједначили. Били смо толико срећни што путујемо у Јужну Африку и нећемо разочарати оне који су веровали у нас", изјавио је Павон.

Звезде тима

Прва звезда тима и најбољи стрелац репрезентације је искусни Карлос Павон. Тридесетшестогодишњи нападач био је и стрелац јединог гола на већ поменутом мечу против Салвадора, који је практично донео Хондурасу учешће на Светском купу. Уз Павона, напад предводи још један искусан фудбалер, Давид Суазо, који је познат по брзини.

Ту је и "млађа гарда" у ликовима, Вилсона Паласиоса, Хулија Леона И Аманда Геваре, али ће Павон сигурно бити предводник генерације која је остварила велики успех.

Селектор

Колумбијац Реиналдо Руеда сео је на клупу Хондураса 2007. године и успео је нешто што његови предходници нису, да одведе репрезентацију Хондураса на Мундијал.

Четрдесетдвогодишњи Руеда игра изузетно нападачки, са чврстом одбраном, што је комбинација која би на Светском купу требало да донесе резултат.

Претходна учешћа на Мундијалима

Једино досадашње учешће Хондураса на Светским првенствима било је пре 28 година у Шпанији. Хондурас је тада ремизирао са Северном Ирском, а онда касним голом био поражен од Југославије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се