Срце, знање, срећа

Јунаци победе против Немачке. Јовановић, Стојковић и селектор Антић - први утисци после драме у Порт Елизабету. Одлучило срце, знање и срећа. Станковић ће бити спреман за Аустралију.

Стрелац јединог поготка у победи фудбалске репрезентације Србије над Немачком на Мундијалу у Јужној Африци Милан Јовановић истакао је да су наши најбољи фудбалери тријумфом над "панцерима" доказали да немају комплекс у дуелима са најквалитетнијим екипама.

"Победити Немце први пут након 37 година је велика ствар за српски фудбал. Најзад смо показали да постајемо велики играчи и да имамо тим који је спеман за много боље резултате него досад", рекао је Јовановић и додао да је иза српске репрезентације пет веома тешких дана.

Према његовим речима, данашња победа пуно значи "орловима" на психолошком плану након почетног пораза од Гане, који је доста уздрмао све играче.

"У утакмици са Немачком пресудили су срце, знање и неизоставан фактор спортске среће. Селектор Радомир Антић нам је све време говорио да морамо да се вратимо нашој препознатљивој игри из квалификационих окршаја", навео је Јовановић.

Нападач енглеског Ливерпула оценио је да су се репрезентативци Србије победом над троструким светским и европксим првацима вратили у трку за пласман медју 16 најбољих селекција на свету.

"Ситуација у нашој групи пред последње коло је прилично јасна. Да бисмо се пласирали у осмину финала потребна нам је победа против Аустралије", поручио је Јовановић.

Било је тешко 

Голман Владимир Стојковић, који је одбранио је у 60. минуту ударац Лукаса Подолског са 11 метара, истакао је да је Србија данас одиграла колективно и да је "цео тим заслужан за ову веома значајну победу."

"Тешко је било равноправно се носити са Немцима, поготову у других 45 минута, када су секунди трајали предуго. Задовољили смо се са 1:0, па је у наставку меча главни задатак био да издржимо у одбрани", нагласио је Стојковић.

Лозничанин на голу српског државног тима проглашен је за играча утакмице којом је наша репрезентација прекинула низ од пет узастопних пораза на светским првенствима.

Идемо даље 

Ово је велика победа у тешком мечу из којег излазимо јачи пред наставак такмичења на Мундијалу, изјавио је селектор фудбалске репрезентација Србије Радомир Антић након победе над Немачком од 1:0 у првој утакмици другог кола Д групе шампионату света у Јужној Африци.

"Задовољан сам игром нашег тима. Једино ми је жао што смо, посебно током другог полувремена, били превише оптерећени резултатом и више се бранили него нападали. Морали смо много боље да контролишемо игру у том делу меча", тврди стратег "белих орлова" који су "панцере" данас у Порт Елизабету савладали први пут на светским првенствима после 1962. године.

Поносан на данас изванредног голмана Владимира Стојковића, који је одбранио ударац Лукаса Подолског, Антић је додао да су и пенали саставни део игре у којој и срећа има свој удео.

"Идемо даље. Важно је да повреда Дејана Станковића у овом тренутку не изгледа опасно и надам се да ће све бити у реду до дуела са наредним противником - Аустралијом", поручио је Антић.

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару