Фифа суспендовала Антића

Селектор "орлова" Радомир Антић кажњен са 14.000 швајцарских франака и забраном вођења тима у наредна четири месеца. Фудбалски савез Србије незадовољан. Најављена жалба, ако је потербно и Суду за арбитражу у спорту у Лозани.

Дисциплинска комисија Фифе казнила је селектора фудбалске репрезентације Србије са 14.000 швајцарских франака и четири месеца забране вођења тима због недоличног понашања после утакмице Србија - Аустралија.

Казна практично значи да Антић неће моћи да води репрезентацију у четири квалификациона меча за Европско првенство у Украјини и Пољској 2012. године.

Дисциплинска комисија Фифе заседала је 3. јула, а одлука је саопштена четири дана касније.

Фудбалски савез Србије је саопштио да је незадовољан због драстичне казне нашем селектору и да ће уложити жалбу у року од седам дана.

"Изненађени смо ригорозном казном, тим пре што су наши фудбалери и руководство показали висок ниво спортског понашања и толеранције током квалификација и самог турнира Светског купа у Јужној Африци. Овим није кажњен само селектор Антић, већ и наша репрезентација и српски фудбал у целини, јер се налазимо на прагу квалификација за Европско првенство 2012", саопштио је ФСС.

У циљу заштите спортске правде и фудбалских интереса ФСС је спреман да се, уколико то буде потребно, жали и Суду за арбитражу у спорту у Лозани", наводи се у саопштењу ФСС.

Број коментара 88

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се