Антић остаје селектор

Селектор српске репрезентације Радомир Антић, како ствари стоје, остаје на челу "орлова". "Потписивањем уговора преузео сам обавезу. А када преузмем обавезу, ја не одустајем од ње", гласио је одговор Антића на питање да ли остаје селектор.

Наступ српских фудбалера на Светском првенству у Јужној Африци није неуспех, рекао Радомир Антић на конференцији за новинаре, првог пошто су се "орлови", после два пораза и победе, вратили са Мундијала.

"Потписивањем уговора преузео сам обавезу. А када преузмем обавезу, ја не одустајем од ње", гласио је одговор Антића на питање да ли остаје селектор.

"Радомир ће са овог првенства изаћи ојачан, као још већи борац", рекао је Антић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Хајат. "Радомир је, као човек фудбала, учинио све што је до њега".

Антић сматра да би, после Мундијала, требало подвући црту и извући поуку, истичући да у репрезентацији Србије играју млади играчи пред којима је велика каријера. Антић је истакао да је просек српске репрезентације 26 година и констатовао да је "Радомир од првог дана гледао даље од носа како би оставио квалитет и за убудуће". "Према томе, један пораз нас неће довести у сумњу".

Није желео да одговара на критике и поједине оштре оптужбе, попут оцена некадашњег првог човека Партизана Ненада Бјековића, који га је назвао "демагогом и фолирантом".

"Култура ми не дозвољава да уђем у полемику. Ако екипа 23 пута шутне на гол (у мечу против Аустралије) то је чињеница. Све остало је паушално и код Радомира не пије воду", рекао је Антић. 

"Мислим да смо оставили добру слику. Кад смо играли најбоље против Гане примили смо гол и изгубили. репрезентација, за коју су неки рекли да 'није спремна', победила је Немце тако да су нам сви аплаудирали. У трећој утакмици смо дали све од себе да победимо. Ако то нису довољни аргументи, онда морате да их потражите од неког трећег", рекао је Антић.

О наводној неспремности играча, Антић је имао спреман податак: "Милош Нинковић је, рецимо, постио због смрти баке пред меч са Аустралијом, па је потом претрчао 13 километара. То довољно говори о њему".

Антићев први наступ пред нацијом уследио је свега неколико дана пошто је председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио да ће селектор, због финансијског фијаска на Мундијалу, морати да прихвати смањење плате, упркос чињеници да је нови уговор потписао непосредно пред почетак припрема за фестивал фудбала у Јужној Африци.
 
Србија је на Мундијалу одиграла три утакмице. Поражена је од Гане и Аустралије, а победила је Немачку.

Број коментара 317

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се