Напад на српски фудбал

Селектор Србије Радомир Антић, у обраћању јавности после казне ФИФА, оптужује ту организацију да је његовим кажњавањем ударила директно на српски фудбал. "Мало је чудно да неки после очигледних судијских грешака добијају извињења, а неки драконске казне", закључио је српски селектор у свом саопштењу.

Када је на заседању у Јоханесбургу ФИФА донела одлуку да, због наводног непримереног понашања после утакмице између Србије и Аустралије на Мундијалу, драстично казни селектора "олрова" Радомира Антића са четири меча суспензије, јавност у нашој земљи је остала запањена.

Неколико дана по изреченој казни први стратег "орлова" обратио се домаћој јавности саопштењем, у којем је изразио велико незадовољство изреченом казном.

"Током моје дугогодишње тренерске каријере водио сам клубове у домаћим и међународним такмичењима,као и репрезентацију и никад нисам био искључен, нити кажњен. Код својих играча сам увек инсистирао да искажу спортску културу на терену, као и да поштују противника и судије".

Српски селектор је додао да је одлука ФИФА директан напад, не само на њега него на комплетни српски фудбал.

"Управо због тога желим да искажем неверицу и незадовољство изреченом казном, коју сматрам непримереном и незаслуженом. Сматрам да је одлука ФИФА директан атак не само на мене, већ и на комплетан српски фудбал.

Антић је огорчен и различитим аршинима којима светска фудбалска организација реагује на судијеке грешке.

"На утакмици Србија - Аустралија господин Ларионда је направио више грешака на штету нашег тима, које су директно утицале на коначан резултат и даљи пласман репрезентације на Мундијалу. Мало је чудно да неки после очигледних судијских грешака добијају извињења, а неки драконске казне", закључио је српски селектор.

Осим Антића, незадовољство казном изразио је и Фудбалски савез Србије, који ће на ову одлуку уложити жалбу, а из ове организације најављују и обраћање Независном суду за спортску арбитражу у Лозани.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се