Спектакл пре Африке

Капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић изразио је уверење да ће суботња утакмица са Камеруном у Београду бити прави спектакл, док Данко Лазовић очекује ноћ за памћење.

"Искрено очекујем спектакл. То је права прилика да се навијачима одужимо за 18 месеци жестоке подршке, у сваком тренутку... Позивам навијаче да дођу на стадион да се у лепој атмосфери поздравимо пред пут у Африку", рекао је Станковић новинарима који прате припреме репрезентације Србије у аустријском Леогангу.

"Ужелео сам се играња на стадиону Партизана... Убеђен сам да ће то бити ноћ за памћење. То је прилика да се још једном прослави велику успех, пласман на Мундијал", додао је Лазовић.

Србији ће дуел са Камеруном бити последњи пред одлазак на Светско првенству у Јужну Африку у понедељак. Прве две контролне утакмице, у Аустрији са Новим Зеландом и Пољском, нису сасвим испуниле очекивања навијача.

"Орлови" су од Новог Зеланда изгубили са 0:1, док су са Пољском играли 0:0. "У Београду мора да буде боље издање него против Новог Зеланда и против Пољске", кратко је рекао Станковић.

"Верујем да ће то бити наше најбоље издање на припремама, али треба да се зна да је људски правити грешке у раду. Нека све мане покажемо на припремама, јер кад стигнемо у Африку право на грешку више не постоји", оценио је Лазовић.

Станковић је додао и да је Србија тешко могла да прикаже бољу игру у дуелу са Пољском, пошто је терен био изузетно наквашен.

"Било је много тешко, ризик од повреде огроман, а то нам не треба у овом тренутку. Била је то лепа провера, видели смо два различита полувремена. У првом смо били мало мање организовани, у другом је то деловало много боље", навео је капитен Србије.

Задовољан је био и селектор Радомир Антић, пре свега због тога што се нико није повредио.

"Још на почетку је било неколико ситуација које су могле да се заврше изузетно неповољно по нас. Помислио сам и да је Станковић теже порвеђен. На срећу, сви играчи су здрави", рекао је Антић.

"Играли смо против врло квалитетног противника. Истина, резултат је могао да буде и бољи по нас, али на крају сам задовољан, пре свега понашањем наших репрезентативаца", додао је селектор.

Антић је, такође, изразио уверење да ће Србија бити још боља у дуелу са Камеруном.

"Сигурно ћемо бити бољи. Само да нас време послужи, да се врати сунце", казао је Антић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару