Антић задовољан припремама

Екипа ће бити најспремнија када је најпотребније, нагласио Радомир Антић. Селектор "орлова" задовољан припремама у Аустрији, али незадовољан што у две утакмице није постигнут гол.

Селектор Радомир Антић одржао је последњу конференцију пред одлазак из Аустрије после деседодневних припрема. Он је боравак у Леогангу описао једном речју-задовољство.

"План који смо имали пред собом смо испунили а добра вест је да смо направили базу за прогрес са сталном мишљу да ћемо бити најспремнији када је најпотребнијие", рекао је Антић.

Селектор "орлова" је покушао да распореди време између свих чланова екипе. Селектор је срећан и што су кроз рад саниране повереде. Сви играчи ће бити спремни за меч са Камеруном. Немања Видић, који је осетио мучнину на дан утакмице са Пољском, данас се много боље осећа.

"Не бих ишао толико унапред и рекао да ће против Камеруна истрчати тим који ће играти и против Гане јер не желим да било ком играчу одузмем наду да ће бити стартер на тој утакмици. Са друге стране осећам одговорност да се захвалим народу за подршку током квалификација која је за нас била веома битна за пласман", нагласио је селектор "орлова".

По речима селектора у Леогангу се радило на бази, на издржљивости али су уочене и неке грешке у игри.

"Нису се против Пољске поновиле грешке које смо радили на мечу са Новим Зеландом. Коларов је стајао тамо где је требало да стоји, Никола Жигић није био трећи играч у живом зиду...Била су то два противника са различитим стилом игре и том смислу смо направили добар избор".

„Не могу да будем задовољан да у две утакмице нисмо постигли гол. Али то није била последица нашег опредељења у игри, јер ниједном нисмо одустали од игре да дамо гол. Чињеница је да смо у обадве утакмице кроз игру створили шансе али да их нисмо искористили".

Антић верује да ће играчи на Светском првенству бити спремни и наћи мирноћу када је најпотребније. Осим тога радује се што су оба ривала имала велики мотив што је за њега потрврда да Србија као тим има ауторитет.

"Радили смо доста на анализи свих противника. Хтео сам да видим како Гана игра против једне европске екипе, како се понашају против тима који има пас игру и изражену предност у поседу лопте. Мислим да ћемо бити спремни 13-ог сто посто."

„Имам формирано мишљење о сваком играчу и кроз тренинге и кроз утакмице. За мене је задовољство што могу да рачунам на све њих. Они који су мало више показали од осталих једноставно су можда у том тренутку били мало боље физички спремни али не зато јер су више радили већ јер су били свежији", закључио је Антић.

Репрезентација се враћа у Београд у четвртак поподне и иде у базу Ковилово. Дан касније посетиће Стару Пазову где се граду Кућа фудбала која ће убудуће бити камп националних селекција. Игачи ће добити одмор у недељу и у понедељак путују за Јоханесбург.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару