Биће боље

Фудбалска репрезенација Србије само једном је тренирала у понедељак, седмог дана боравка на припремама у Аустрији. Бранислав Ивановић се вратио са свадбе на којој је био кум и поново је са националним тимом.  

Селектор је одлучио да смањи интензитет тренинга па се у понедељак поново радило само једном. Само првих 15 минута било је дозвољено пратити тренинг јер је у другом делу екипа радила на тактици.

"Испунили смо апсолутно све што смо до сада планирали. Не обазиремо се на друге већ смо више окренути себи. Али апсолутно смо задовољни овим до сада. И хоћу да додам да смо ми из стручног штаба последњи који ћемо сумњати у квалитет ових играча без обзира на резултате," рекао је Александар Рогић, члан стручног штаба.

Ни на играче није значајно утицао тај пораз од Новог Зелеанда који је победу над нашом репрезетанцијом доживео као највећи успех у историји фудбала ове земље.

"Свесни смо да можемо боље. Некада из пораза изађеш јачи него из победе. Морамо да погледамо где смо грешили, да не правимо индивидуалне грешке. И ту полазим од себе. Сигурно је да ћемо у меч са Пољском ући чвршће и јаче и показати део онога што се од нас очекује," изјавио је Немања Видић на конференцији за медије у понедељак поподне у хотелу Кралерхоф.

Здравко Кузмановић сагласан је са мишљењем заменика капитена:

"Ја уопште не размишљам о неуспеху. Зашто бих размишљао о томе. Наш први циљ је пролазак у други круг. Сваки играч има поверење у себе и трудиће се то да покаже."

Видић би неуспехом сматрао све испод проласка у следећу рунду:

"...Јасан је наш циљ, да прођемо у наредну фазу, али то не би била катастрофа. Неуспех свакако, али не и катастрофа. Не делим мишљење да јавност више верује у нас него ми сами у себе."

"На прошлом првенству сам имао пех и повредио се пред други меч. Нисам одиграо ниједну утакмицу и сада сам потпуно концентрисан на овај шампионат. Желим да одиграм што боље, испуним своју амбицију и амбицију репрезентације. Истина је то што је рекао Лане Јовановић да те људи памте по ономе што си урадио за репрезентацију, више него по ономе што си урадио за клуб."

Александар Рогић тврди да је све под контролом. Уверен је да ће екипа потпуно бити спремна за меч са Ганом 13. јуна.

Стручни штаб одлучио је да прикључи екипи још једног члана. Киропрактичар Томас Заневалд ће од данас до краја Светског првенства бити уз екипу. Овај Немац је стигао на препоруку Марка Пантелића, са којим је сарађивао у Херти.

У уторак ће у Фифу бити послат коначан списак 23 играча, што значи да ће на конференцији за медије у уторак селектор објавити који голман напушта екипу.

Следећи меч Србија игра у Куфштајну против Пољске. Према речима портпарола Александра Бошковића улазнице за стадион капацитета 7.000 места су продате.

Постоји мали страх од реакције српских навијача на тој утакмици, а Фифа ће посматрати понашање навијача, поготово после ружних сцена на утакмици у Клагенфурту у суботу увече.

Улазнице за меч са Камеруном су пуштене у продају. За сада је продато 8.000 карата и резервисано још 2.000.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару