Антићев магични папир

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић саопштио је списак 24 кандидата за национални тим на Светском првенству у Јужној Африци. Отпали Јагош Вуковић, Слободан Рајковић, Немања Матић, Немања Томић, Дејан Лекић и Миралем Сулејмани.

"Искористили смо на најбољи начин време до почетка припрема. Бавили смо се нама, али и ривалима. Имамо довољно информација о нашим противницима и најважније је да наставимо континуитет у раду", изјавио је Антић.

Селектор није желео детаљније да образлаже избор шесторице фудбалера који су отпали са списка већ је истакао да има пуно поверење у групу фудбалера коју је одабрао.

"Наши репрезентативци су у минулој сезони имали значајне улоге у својим екипама и с поносом можемо да кажемо да су оставили дубок траг у више националних првенстава", рекао је Антић.

Антић је посебно истакао Зорана Тошића, који је донео исправну одлуку када је из Манчестер Јунајтеда прешао у немачки Келн да би обезбедио континуитет игара у једној од најјачих лига Европе.

Рекао је и да је време до почетка припрема искоришћено на најбољи начин, јер су сакупљене све неопходне информације о противницима у Јужној Африци.

"Проблем који Немачка ма са повредама неких стандардних репрезентативаца, пре свега Михаела Балака, неће се превише одразити на њихову игру. Он више недостаје као капитен и вођа, а уверен сам да ће Јоаким Лев пронаћи право решење на терену", рекао је Антић.

Голмани: Владимир Стојковић (Виган), Жељко Бркић (Војводина), Бојан Исаиловић (Заглебје), Анђелко Ђуричић (Леирија).

Одбрамбени фудбалери: Бранислав Ивановић (Челси), Антонио Рукавина (Минхен 1860), Немања Видић (Манчестер јунајтед), Невен Суботић (Борусија Дортмунд), Александар Луковић (Удинезе), Иван Обрадовић (Сарагоса), Александар Коларов (Лацио).

Фудбалери средине терена: Дејан Станковић (Интер), Гојко Качар (Херта), Ненад Милијаш (Вулверхемптон), Здравко Кузмановић (Штутгарт), Радосав Петровић (Партизан), Милош Красић (ЦСКА Москва), Зоран Тошић (Келн), Милош Нинковић (Динамо Кијев), Милан Јовановић (Стандард Лијеж).

 

Нападачи: Никола Жигић (Валенсија), Марко Пантелић (Ајакс), Данко Лазовић (Зенит), Драган Мрђа (Војводина).

Са првобитног списка отпали су Јагош Вуковић, Слободан Рајковић, Немања Томић, Немања Матић, Миралем Сулејмани и Дејан Лекић, док ће коначни избор од 23 путника за Мундиал Антић саопштити најкасније 1. јуна.

Репрезентација ће се окупити 24. маја у Београду, а дан касније отпутоваће у Леоганг у Аустрији.

Број коментара 111

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару