Као и увек, "орлови" на победу

"Орлови" се окупили у Ковилову. Наше играче посетио председник Србије Борис Тадић. Иако је пријатељска, утакмица са Алжиром врло битна за уигравање. Српске фудбалере чека пун стадион и фанатични навијачи. Играмо на победу, поручују "орлови".

Српски репрезентативци поново су се окупили у Ковилову, пред пријатељску утакмицу са Алжиром, која се игра у среду. Атмосфера у кампу на завидном нивоу, а фудбалери нису крили задовољство што су се поново окупили и што ће поново обући национални дрес.

Предстојећи дуел са Алжиром биће одлична прилика да се српска екипа поново окупи и уигра, али то што је пријатељског карактера апсолутно не значи да је резултат небитан.   

"Ово је леп моменат да се дружимо после репрезентативне паузе, а пред почетак припрема за Светско првенство, да одиграмо једну озбиљну утакмицу", рекао је Марко Пантелић.

Ни најбољи фудбалер ЦСКА из Москве, за кога се буквално отима пола Европе, Милош Красић, није крио задовољство што је поново видео репрезентативне другове, а пред меч са Алжирцима не крије оптимизам. 

"Добро ће нам доћи прилика да почнемо да се уигравамо за Мундијал. Овакве утакмице нам због тога и значе много, а наравно да идемо на победу и да очекујем да докажемо квалитет", додао је Милош Красић.

Фудбалер Лација Александар Коларов, чије су "бомбе" оставиле можда најјачи утисак у досадашњем делу Серије А, већ је о предстојећем дуелу разговарао са саиграчем из клуба и репрезентативцем Алжира Мурадом Мегнијем.

"Мегни неће играти због повреде, али ми је рекао да су Алжирци луди за фудбалом. Посебно пошто су се после дуго времена (после 1986. године) пласирали на Светско првенство", рекао је Коларов, а до сличних сазнања стигао је и Бошко Јанковић, али у разговору са мароканским чланом Ђенове Хусином Карјом.

"То је регионални дерби тамо. Потврдио ми је да нас очекује пун стадион од 70.000 људи, еуфорична атмосфера. Рекао ми је да су запаљени за фудбал, много бучни. Зато и не треба да овај меч схватимо као пријатељски, већ као такмичарски. Да у великом стилу кренемо ка Мундијалу", навео је Јанковић, који данас пуни 26 година.

Јанковић је претходних месеци имао доста проблема са повредом, због које није наступао ни за Ђенову ни за репрезентацију.

"Пожелео сам да ме заобиђу повреде због којих нисам играо претходних шест месеци. Здравље нам је свима и најбитније. Много ми је значио овај позив селектора сада. Мундијал је велики мотив. Сада само желим да што више играм, како бих се што пе вратио у ритам", додао је.

Речи хвале за селекциу Алжира имао је и штопер Челсија Бранислав Ивановић.

"Добра су екипа, посебно као колектив. Много су опасни када играју као домаћини. Али зато ово и јесте прави изазов. Зато и треба да наставимо тамо где смо стали прошле године", рекао је Ивановић пред дуел у среду.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару