Реаговања у Србији након жреба

Директор тренерске школе Фудбалског савеза Србије Душан Савић изјавио је да би највише волео, да поред Србије у другу фазу такмичења на Светском првенству у Јужној Африци следеће године, иде репрезентација Гане, коју на клупи предводи Милован Рајевац, бивши играч Црвене Звезде и чачанског Борца, а потом и тренер новосадске Војводине.

Душан Савић: Три фаворита у групи

Нисам незадовољан жребом у Кејптауну. Морамо, међутим, испољити поштовање, опрезност и имати велику одговорност у предстојећим утакмицама. Ни нашим противницима неће бити лако, рекао је Савић Тањугу.

Бивши центарфор Црвене Звезде и репрезентативац сматра да су највише среће на жребању имали фудбалери Италије, који не само да су добили лаку групу, него неће мењати место боравка у првој фази такмичења, за разлику од Србије, која ће играти у три различита града.

У групама, у којима су носиоци Француска и Енглеска су, такође, веома добра и уједначена. Сматрам да ће Бразил имати доста проблема да у конкуренцији Северне Кореје, Обале Слоноваче и Португалије обезбеди пролаз у даље такмичење, рекао је Савић.

Стевановић: Србија у изједначеној групи

Тренер Партизана Горан Стевановић оценио је да је Д групе првенства света, у којој ће Србија играти са Немачком, Аустралијом и Ганом, изједначена и да наши фудбалери имају реалне шансе да изборе пласман у другу фазу такмичења.

"Из мог искуства са претходног шампионата у Немачкој, када смо били у такозваној "групи смрти", сматрам да је ово изједначена група. Верујем да између Немачке, Србије и Гане треба тражити две екипе које ће се пласирати у други круг", изјавио је Стевановић.

Он је подсетио да је Гана под вођством нашег тренера Ратомира Дујковића пре четири године у Немачкој играла изванредно, а да је сада предводи некадашњи тренер Војводине Милован Рајевац. Под његовим вођством Гана поново има веома значајну улогу у афричком и светском фудбалу.

По мишљењу Стевановића, најтежа је Г група у којој се налазе Бразил, Северна Кореја, Обала Слоноваче и Португалија, а да су највише среће имали Шпанија, која је носилац у Х групи, и Италија, носилац групе Ф. У групи са Шпанијом играће Швајцарска, Хондурас и Чиле, док ће Италијани за противнике имати Парагвај, Нови Зеланд и Словачку.

"Све остале групе су веома изједначене и свако ће тражити шансу да се нађе међу две првопласиране екипе. Морам овде да издвојим Енглеску, која је чини ми се добила идеалну групу, јер су јој САД, Алжир и Словенија - противници по мери", закључио је Стевановић.

Љупко Петровић задовољан жребом

Бивши тренер Црвене звезде Љупко Петровић, који је са тим клубом 1991. године освојио титулу европског првака, сматра да ће репрезентација Србије на првенству света у Јужној Африци имати највећи испит у првом колу против селекције Гане.

"Све зависи од тога како искористимо жреб и како ћемо играти у првој утакмици против Гане. Ако добијемо тај сусрет, верујем да ћемо сигурно бити у другом кругу такмичења", изјавио је Тањугу Петровић, сада потпредседник Тренерске организације Србије.

Искусни стручњак сматра да је најтежа група Г у којој се налазе Бразил, Северна Кореја, Обала Слоноваче и Португалија, а да је Италија по ко зна који пут на сличним такмичењима имала највише среће, јер је у Ф групи за противнике добила Парагвај, Нови Зеланд и Словачку.

Ђорић: Лепа група на папиру

Бивши селектор фудбалске репрезентације Југославије и актуелни директор омладинских селекција Србије Милован Ђорић оценио је да је наша репрезентација добро прошла на жребању за светско првенство у Кејптауну.

"Добили смо лепу групу на папиру, мада сам ја прижељкивао да уђемо у А групу. Против Немачке можемо да играмо, јер то више није велесила као што је била некада, а то нам даје пуно наде да можемо проћи у другу фазу", изјавио је Тањугу Ђорић.

Он је подсетио да је Аустралија потпуно непознат противник за нашу репрезентацију, али да "бели орлови", уколико отпутују у Јужну Африку здрави и одморни, не би требало да имају проблема што се тиче пласмана у други круг такмичења.

"Италија је као и на већини досадашњих шампионата имала пуно среће, док Аргентина у Б групи не може да се радује, с обзиром да је добила тешке ривале. Шпанија је, верујем, главни фаворит за освајање првог места у својој групи, а да ће Бразил и Обала Слоноваче сигурно обезбедити пласман у даље такмичење из групе Г." рекао је Ђорић.

Он је нагласио да од здравља и спремности наших играча на крају сезоне највише зависи са каквим шансама ће репрезентација Србије путовати у Јужну Африку.

"У квалификацијама смо доказали да можемо да играмо против сваког ривала", поручио је Ђорић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару